Colin Nutley

Colin Nutley och Helena Bergström gör tv-serie

Av: 

Jan-Olov Andersson

TV

Colin Nutley och Helena Bergström är tillbaka i ”Änglagårdsland”.

Nu med en mordhistoria.

– Kalla det Änglagård, Knutby eller vad du vill. Det handlar om hur sådana händelser påverkar ett litet samhälle i många, många år, säger Colin Nutley om nya tv-serien ”Saknad”.

Nöjesbladet har besökt inspelningen av thrillerserien, som är en storsatsning från TV4 och C More.

Vi befinner oss på polisstationen i den fiktiva orten Bogesund. Lokalerna behövde inte göras om så mycket, för fram till för bara några månader sedan var detta en riktig lokal polisstation, i stockholmsförorten Ektorp.

– En av de poliser som var med om att stänga stationen, hade jobbat där i 40 år och aldrig utrett ett mord. Det är lite samma premisser i den här tv-serien. I små orter är man inte heller med om sådana saker. Därför påverkar det folk där i många, många år efteråt, säger Colin Nutley.

Dottern spelar dotter

Helena Bergström berättar om vem hon spelar och vad scenen går ut på:

– Jag spelar Maja Silver som jobbar på NOA, Nationella Operativa Avdelningen, i Stockholm. Hon började sin poliskarriär i Bogesund. Var gift med en domare, fick barn, men stack och gjorde karriär i Stockholm. Nu är hon tillbaka för att lappa ihop relationen med dottern (Molly Nutley) hon svek.

Dotterns pappa är död, men hon har sin styvmor (Sharon Dyall).

– I den här scenen berättar chefen i Borås att det är Maja som ska ta över utredningen. Med i scenen är också en lokal åklagare, hon och Maja har aldrig gillat varandra.

De spelas av Gustav Levin respektive Anna Bjelkerud. Första tagningen säger hon sin replik för tidigt och både hon och Helena Bergström får ett fnissanfall. Tre tagningar scenare är de färdiga.

”Inga biljakter eller skjutande”

Colin Nutley tycker inte det är några problem att göra en tv-serie där man ska ha reklamavbrott, gärna med cliffhangers innan dess.

– Innan jag kom till Sverige, jobbade jag med kommersiell tv i England i 15 år. Och jag tycker om att här få bre ut sig lite, ge mer djup åt historien och rollfigurerna. Det här blir inte Beck eller Wallander. Inga biljakter eller massor av skjutande.

Det är första gången Colin Nutley gör en thriller sedan Liza Marklund-filmatiseringarna ”Sprängaren” och ”Paradiset” 2001 och 2003. För honom var det självklart att inspelningarna skulle äga rum i trakterna där de har gjort tre framgångsrika filmer i ”Änglagårds”-serien.

– Jag sa Ulricehamn utan att ens tänka på det. Jag älskar att filma där. Gillar landskapet, atmosfären, människorna.

– Det är ett mordfall som driver historien. Men jag tände mycket på den såriga relationen mellan mor och dotter. Och när Colin gör något, blir det ofta ett relationsdrama av alltihop, säger Helena.

Saknad

Tv-serie i fyra avsnitt. Planerad premiär kring årsskiftet 2016/2017 i C More. Sedan visas serien i TV 4.

Handling: Poliskommissarie Maja Silver (Helena Bergström) från NOA, Nationella Operativa Avdelningen, i Stockholm återvänder till sin hemort i det svenska bibelbältet. Hon ska försonas med sin dotter Rebecka (Molly Nutley) som hon har ett trassligt förhållande till. När orten drabbas av mord och mystiska försvinnanden, blir Maja Silver chef för jakten på de skyldiga…

Regi: Colin Nutley. Manus: Peter Lindblom.

I rollerna: Helena Bergström, Julia Dufvenius, Fredrik Meyer, Anna Bjelkerud, Johan H:son Kjellgren, Vanna Rosenberg, Sharon Dyall, Molly Nutley, Johan Widerberg, Samuel Fröler, Carina M. Johansson, Saga Samuelsson, Mattias Nordqvist, Philip Martin, Ralph Carlsson.

ANNONS

Just nu upp till 70% rabatt! Flyttrea på mode, inredning, skönhet och barnkläder.

Extern länk från Åhléns

Shoppa här!

Publisert:

LÄS VIDARE

88 tv-serier att streama i vår

ÄMNEN I ARTIKELN

Colin Nutley

Helena Bergström

Molly Nutley