”Idol”-Rebecka inlagd på sjukhus

Publicerad:
Uppdaterad:

TV

”Rebecka vill ju stå på scenen”

1 av 3 | Foto: CAROLINA BYRMO
Rebecka Karlsson.

Rebecka Karlsson drabbades i måndags av kramper i magen och har sedan dess vårdats på sjukhus. Nu hotas hennes fortsatta deltagande i ”Idol”.

– Hon är så klart väldigt ledsen, säger Anders Edholm på TV4.

I fredags hyllades hon av juryn efter en känslosam version av Faith Hills ”Breathe”. Nu riskerar Rebecka Karlsson att missa veckans fredagsfinal i ”Idol”.

Efter att ha drabbats av ”kramper i magtrakten” fördes hon i går till sjukhus.

– Sedan dess har hon genomgått olika undersökningar och man trodde först att det var blindtarmen men i dag på morgonen har man konstaterat att det inte var det, säger Anders Edholm, pressansvarig för ”Idol” på TV4.

Exakt vad Rebecka Karlsson har drabbats av vet inte läkarna.

– Just nu tror man att det rör sig om en infektion i något inre organ. Det kan vara njuren men läkarna är inte säkra, säger Anders Edholm och berättar att Rebecka Karlsson har känt sig hängig i ett par veckor.

Hon är kvar på sjukhuset och man har väl inte gjort klart alla prover ännu. Man vill vara säker på vad det är innan man släpper i väg henne.

”Ingen deadline”

Han säger att Rebecka Karlsson är väldigt ledsen men vid gott mod.

– Rebecka vill ju stå på scenen på fredag och vi hoppas innerligt att det blir så också, säger Anders Edholm.

Samtidigt tvingas TV4 titta på möjliga lösningar på hur man ska göra om Rebecka Karlsson inte kan vara med. Än så länge håller man alla dörrar öppna.

– Vi har ingen riktig deadline utan vi kommer att besluta senare i veckan hur vi gör. Vi vet inte riktigt hur man löser det på bästa sätt heller, säger Anders Edholm.

”Idol”-reglerna

I andra tävlingsprogram har personer som varit allvarligt sjuka fått stå över en vecka samtidigt som ingen av de andra deltagarna åker ut. Veckan därpå, när personen kommit tillbaka, har två av deltagarna sedan åkt ut.

Om det är förenligt med ”Idol”-reglerna är ännu oklart.

– Det har inte hänt i ”Idol” i Sverige att någon inte har kunnat ställa upp på grund av sjukdom – om det nu blir så att hon inte kan vara med på fredag. Vi håller på och tittar på hur man har gjort i andra länder för att det ska bli så rättvist och schyst som möjligt, säger Anders Edholm.

”Idol” sänds på fredag klockan 20.00 i TV4.

TT

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN