Linda Lindorff startar bondeuppror - för att vinna Kristallen

TV

”Vi gör faktiskt skillnad”

1 av 6 | Foto: Linda Lindorff.

Från Dackefejden - till ”Bonde söker fru”-upproret.

Nu tar Linda Lindorff, 44, till nya knep för att vinna det efterlängtade tv-priset Kristallen, med en kampanj från bönderna och en ny tävlingskategori,

– ”Bonde söker fru” är så mycket mer än ett underhållningsprogram, säger hon.

Förra året lämnade programledaren Linda Lindorff Kristallengalan i protest när hennes program ”Bonde söker fru” inte fick pris. I år har hon hotat att bojkotta tillställningen.

Anledningen? Hon är kritisk mot att det folkkära programmet aldrig vunnit pris på Kristallen trots att det har tio framgångsrika säsonger i ryggen.

Nu organiserar Linda Lindorff ett bondeuppror - och tar hjälp av tv-bönderna från den senaste säsongen av ”Bonde söker fru” för att övertyga tittare om att rösta på programmet.

sin blogg publicerar TV4-profilen intervjuer med flera av bönderna under rubriken ”Låt kärleken vinna!”.

”Har fötts 13 bebisar”

– Så klart Bonde söker fru ska ha en kristall. Det är jordnära och det handlar om viktiga saker som kärlek, harmoni och jordbruk, och det kan uppenbarligen leda till något gott, säger Stefan Hildingsson till Linda.

Linda Lindorff uppmanar dessutom tv-tittarna att i år rösta på ”Bonde söker fru” i en ny kategori. I stället för att tävla i den vanliga kategorin årets dokusåpa där en jury utser vinnaren hoppas hon att programmet nomineras till årets program, där folket röstar fram sin favorit.

– ”Bonde söker fru” är så mycket mer än ett underhållningsprogram. Det har fötts 13 bondebebisar, bara det är ett bevis på att det inte är bara är underhållning. Vi gör ju faktiskt skillnad, säger hon.

”Är dokumentärt”

Dessutom är upplägget annorlunda, menar Linda.

– En dokusåpa är för mig mer ett program där man flyttar deltagare till någon annan plats och sätter ihop olika grupper av människor. ”Bonde söker fru” känns i viss mån mer dokumentärt.

Programledaren hoppas att tittarnas makt ska göra sitt.

– Det är där vi har vår chans. Vi kanske klår Melodifestivalen! I den tiden vi lever nu, med alla hemskheter, vore det härligt att belöna ett program som handlar om kärlek, säger hon.

På Kristallengalan delas bland annat ut pris till årets dokusåpa, årets humorprogram och årets tv-personlighet. Årets gala hålls den 4 september.

ARTIKELN HANDLAR OM