Charlie Grönvall om stödet från mamma

avEmilia Berntsson

TV

”Har alltid funnits där, oavsett vad”

Förra veckan fick Charlie Grönvall skarp kritik av ”Idol”-juryn.

Nu har mamma Nanne Grönvall köpt en ”Charlie”-tröja för att hylla sonen.

– Självklart finns hon där och stöttar väldigt mycket just nu, säger Charlie Grönvall.

I veckans fredagsfinal av ”Idol” går Charlie Grönvall, 26, tillbaka till grunden. Med gitarren på känner han sig hemma igen.

– Det känns faktiskt skönt. Det är ju framförallt gitarr jag har hållit på med och det är inte förrän på senare tid som jag faktiskt har vågat tänka på mig själv som sångare. Det var ganska nyligen jag tog upp en mikrofon i handen för första gången, säger han.

”Kan kännas fegt”

Förra veckan fick Charlie Grönvall ta emot en del kritik, speciellt för sin dans. Trots det fick han stanna i tävlingen, men oron finns kvar.

– Det är så mycket man måste tänka på när man använder gitarr för det är väldigt lätt att man bara blir stående. Framförallt med tanke på kritiken jag fick av juryn förra veckan så skulle det lätt kunna kännas väldigt fegt. Så jag har jobbat hårt för att få ihop någonting där jag fortfarande är väldigt uttrycksfull och energisk på scen, säger Charlie Grönvall.

Får stöd från mamma

Han har fått mycket stöd hemifrån under hela resan, både från sambon och bonusbarnen men även från mamma Nanne Grönvall.

– Hon har alltid varit en väldigt stöttande, fantastisk mamma. Hon har verkligen alltid funnits där oavsett vad det har varit, i högt och lågt. Så självklart finns hon där och stöttar väldigt mycket just nu. Annars är jag ganska hemlighetsfull med vad jag ska göra, så hon sitter ganska ovetandes och kollar, säger Charlie Grönvall.

Något som även Nanne Grönvall berättar om på bloggen.

”Charlie berättar aldrig något om sina framträdanden han ska göra i ’Idol’, vare sig vad han ska ha på sig eller vad eller hur han ska framträda i fredags-finalerna. Så jag är lika ovetande som alla andra och sitter spänt framför tv:n. Mina nerver är på helspänn varje gång”, skriver hon.

Igenkänd som ”Charlies mamma”

Nanne Grönvall berättar också att hon nu kan ställa sig i raden av ”pinsamma mammor” med sin nyinköpta tröja med en bild på Charlie på magen. Och hon blir numera även igenkänd som just ”Charlies mamma”.

– Min mamma har faktiskt börjat få kommentarer när hon är ute på stan, folk kommer fram och säger: ”Nämen, är det inte du som är Charlies mamma?”. Så det är faktiskt lite kul att det har börjat bli så också, säger Charlie Grönvall.

”Idol” sänds på fredagar klockan 20.00 i TV4.

ARTIKELN HANDLAR OM