Idol 2015

Martin vinner – men Amanda har största chansen att lyckas

Av: 

Torbjörn Ek

TV

Tobbe Ek om den rafflande utgången av ”Idol”-finalen

Martin tog segern - men årets stora vinnare är ändå Amanda.

Trots vinnarens ångvältsröst har ”Idol”-tvåan störst chans att lyckas långt efter att Globen tömts på publik.

Han kom som en ångvält, Sveriges svar på Paul Potts och Susan Boyle. Det blev uppenbart redan i årets första fredagsfinal för flera månader sedan, när tv-tittarna fick upp ögonen för den osannolika ”Idolen”, den starka rösten hos den blyga unga mannen som inte ser ut som en klassisk popidol.

Det var dags, för hittills i svensk ”Idol”-historia har den osannolika vinnaren inte vunnit. Förrän nu.

Och Martin Almgren har möjlighet att få en karriär som Paul Potts eller Susan Boyle - anpassad till den mindre svenska publiken så klart. Men det är här hans arbete börjar.

För en ”idol”-seger är inte ett pris. Det är ett arbete. Och den som inte förstår det försvinner snart ut i periferin efter att jublet ebbat ut och Globen tömts på publik.

Bara om Martin tar det här på allvar så kan han sätta ett avtryck i den svenska musikvärlden. Förhoppningsvis genom att ta sig an modern country och sprida genren till ett Sverige som helt tycks ha missat att den utvecklats långt förbi Kenny Rogers och Dolly Parton.

Men vinnaren i årets ”Idol” är ändå utan tvekan Amanda Winberg. Hon är den som lättast kan få en karriär, alla skivbolags dröm, som känns helt färdig för att inta stora scener och bjuda på show, där det helt kommer hänga på om hon är beredd på att slita.

Amanda Winberg är den som allra flesta haft en åsikt om under hösten, och där finns artisteriet, förmågan att beröra. Då kommer också de negativa kommentarerna, men om man inte berör så är det ingen som reagerar.

Det kanske inte händer nästa år. Kanske inte om två år. Men om Amanda själv vill och är beredd att jobba ännu hårdare än hon gjort under ”Idol”-hösten, så kommer hon att bli en popstjärna!

OMG:

Martins makalösa röst. Vilken ångvält. Grattis till segern, det var välförtjänt!

WTF:

Att Bard lånade min beskrivning av Martin som Sveriges Boyle och Potts i sändningen. Hallå, det där skrev jag ju för över en månad sen.

Idol-final LÄS MER

LAILAS TÅRAR: Efter hyllningen till juryn

MISSEN: TV4 avslöjade utgången i förväg

AMANDA: TV4 efter scenmissen: ”Hon kom för nära”

IDOL-TVÅAN: ”Helt vidrigt program”

LAILA BAGGE: Lämnar TV4 – går till konkurrenten

ANNONS

Fynda badkläder hos Ellos. Baddräkter och bikinis med hög midja och shapingeffekt i fina färger till ett bra pris!

Extern länk från Ellos

Shoppa här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Så gick det sen för ”Idol”-deltagarna

ÄMNEN I ARTIKELN

Idol 2015

Idol

Amanda Winberg

Dolly Parton

Martin Almgren