”The Affair”-stjärnorna: Naturligt nästa steg är porr

avMagnus Sundholm

1 av 10 | Foto: AP
Ruth Wilson och Dominic West i ”The Affair”.

HOLLYWOOD. I första säsongen av ”The Affair” berättades succéserien ur två personers perspektiv.

I andra säsongen får vi fyra versioner av sanningen.

Nöjesbladet har träffat skådisarna bakom Noah, Alison, Helen, Cole och pratat otrohet, sex, skilsmässor och nakenscener.

– Vi är som ett gift par, säger Ruth Wilson, seriens Alison Bailey, om de många sexscenerna med Dominic West (Noah Solloway).

– Vi har redan gjort alla positioner med varandra mer än en gång. Ofta kan någon av oss säga, ”Inte köksbordet igen”.

Den skämtsamma tonen är inget hennes rollfigur visar i ”The affair”.

Om nuläget i serien

Så här är läget när andra säsongen inleds:

Alison (Ruth Wilson):

Hon försöker lämna tragedin bakom sig och bygga ett varaktigt förhållande med Noah, samtidigt som hon brottas med omgivningens dömande och sitt eget tvivel.

Noah (Dominic West):

Författaren försöker balansera framgången med familjen han lämnat efter sig och kvinnan han älskar.

Helen (Maura Tierney):

Hon försöker återuppbygga sin tillvaro samtidigt som hon ligger i skilsmässa, ta hand om sina barn och navigera sina föräldrars aggressiva inblandning.

Cole (Joshua Jackson):

Alisons exmake kämpar för att komma över hustruns dumpning och börja om.

Om handling och verklighet

Det visar sig när Nöjesbladet träffar skådespelarna var för sig på ett hotell i New York att handlingen i bland kommer smärtsamt nära verkligheten.

Maura:

 – Jag hade det otroligt jobbigt efter att jag skilde mig. Det var inte roligt och jag tappade taget eftersom det inte var mitt val. Bortsett från att min man inte hade någon romans var det likadant som i serien. Det var en mycket tung period i mitt liv. Värst var att de 15 år vi haft tillsammans blev som utraderade. Vi hade så många fotografier på väggarna som jag inte kunde ha framme.

– Det tog lång tid för mig att hitta tillbaka. Precis som Helen träffade jag en ny. Att uppleva kärleken på nytt och att få känna mig älskad igen hjälpte.

Om att vara otrogen

”The affair” bygger på en het, förbjuden passion. Så här tycker skådespelarna om otrohet:

Dominic:

– Vänsterprassel är lika gammalt som Adam och Eva. Med kärlek och relationer följer inbyggda straff, vilket vi ser i serien. Jag tror inte att otrohet går att förhindra.

Joshua:

– Det finns någon slags puritansk önskan att otrohet ska straffas offentligt, något som inte minst hackingskandalen mot otrohetssajten Ashley Madison visade.

– Men det är de inblandade personernas privatsak. Vi lever i en tid när det privata och det offentliga blandas. Det är verkligen farligt.

Maura:

– En affär är aldrig berättigad. Egentligen är det bara att säga att man är olycklig. Men det är inte så folk lever. Jag vet inte varför det är så svårt att säga till sin partner att man har känslor för någon annan.

Ruth:

– Om någon berättade för mig att han eller hon var otrogen skulle jag inte döma personen. För mig känns det som om det finns fler än ett skäl till en romans och fler än två personer är involverade. Det är inte alltid förlåtligt, men jag skulle inte döma någon.

Om sex och nakenscener

En serie om otrohet har svårt att existera utan sex- och nakenscener. ”The affair” sparar sannerligen inte på dem.

Dominic:

– Jag vill alltid ligga på rygg, men slutar alltid på topp. Det är en kamp varje gång (skratt). Den andra striden gäller vilka positioner vi inte har gjort än. Vi är riktigt bra på alltihop. Ett naturligt nästa steg för oss borde vara att bli porrstjärnor.

Ruth:

– För mig är inte sexet så intressant. Det är det som leder fram till sex som är spännande. Det är bara så mycket man kan göra med två personer som håller på med varandra. Ofta ligger man där och hör man någon säga, ”Vi tar den här kameran för orgasmscenen”.

Maura:

– Nakenscener är utmanande. Men för mig har det varit lätt den här säsongen. Jag har bara behövt vara lite naken. Min första sexscen gjordes för att det skulle vara roligt. Det gjorde att jag inte kände press på mig att vara sexig.

Om att vara med i ”The affair”

För huvudfigurerna får otroheten fruktansvärda konsekvenser. För skådespelarna har ”The affair” bjudit på blandade reaktioner.

Dominic:

– När jag hade en vecka ledigt nyligen stack jag hem till Irland och skjutsade mina barn till fotbollslägret. När vi kom dit stirrade många av mammorna på mig och backade undan. Jag kunde nästan se att de tänkte, ”Vi vet vad du håller på med”.

Ruth:

– Folk gillar serien och de flesta har varit snälla. De tycker lite synd om Alison. Men oftast blir jag inte igenkänd. Det hjälper säkert att jag inte springer på kändishak.

Joshua:

– Min närmsta vän och hans fru älskar serien. De ser den varje vecka och kan inte få nog. Jag har flera andra kompisar som också gillar den men inte följer den tillsammans med sina partner. För mig vore det givet, jag skulle känna mig alldeles för obekväm för att se den med Diane (Kruger, skådespelerska, reds anm.).

Om rollfigurernas snedsteg

Utan otroheten hade ”The affair” inte varit en serie. Frågan är om de två ”otrogna” lärt sig något under seriens gång. Eller för att vara specifik - hur undviker den som tar ett snedsteg att avslöjas:

Dominic:

– Väldigt ofta vill den som är otrogen avslöjas. Det är ett sätt att säga att man inte trivs i förhållandet. Jag tror att det var fallet med Noah. Utåt såg det bra ut men inombords kvävdes han. Somliga löser det med meditation eller terapi, men ofta leder det till något mer drastiskt eller vårdslöst. Efteråt kommer skuldkänslorna. De kan vara nog så tunga.

Ruth:

– Jag har ingen aning (skratt). Men regel nummer ett är att förneka det. Min rollfigur misslyckades kapitalt med att hålla tyst. Hon skrev ner det. Så jag antar att ett annat råd är att inte skriva ner något som helst om det som hänt.

ARTIKELN HANDLAR OM