Tv-serier

En briljerande Robert Gustafsson, en perfekt spinoff och förvirring i LA

Av: 

Karolina Fjellborg

TV

VECKANS STREAMINGTIPS ”Det som göms i snö”, ”Better call Saul” och ”Insecure”.

Det som göms i snö


På tisdag är det premiär för Kanal 5:s kriminalserie "Det som göms i snö" – som bygger på en idé av svenska folkets favoritkriminolog Leif GW Persson, och har svenska folkets favoritkomiker Robert Gustafsson i huvudrollen som en psykiskt labil polis som blir chef för en rätt hopplös kalla fall-grupp när han kommer tillbaka till jobbet efter en längre tids sjukskrivning. Och visst bör det här bli en succé. Jag har sett första halvan av säsongen och tycker om nästan allt – inte minst den lite aparta tonen, Gustafssons eleganta kliv ut ur sin komfortzon, och de starka birollsinsatserna av bland andra Johan Ulveson, Louise Peterhoff, Ia Langhammer, Christopher Wagelin och Erik Johansson.
Dplay. Premiär på tisdag


Better call Saul


"Better call Saul" – en av tv-historiens absolut värdigaste spinoffserier, där hantverket och skådespeleriet imponerar i varenda scen och varje liten detalj har betydelse – har gått in på sin fjärde säsong. Och den börjar med tunga, vemodiga steg, på väg mot det moraliska mörker i vilket den skrupelfria "Breaking bad"-personligheten Saul Goodman snart ska blomma ut, ur resterna av den hopplösa men trots allt välmenande genvägstagaren Jimmy McGill. Bob Odenkirk är fantastisk som alltid, och dessutom uppbackad med perfektion av bland andra Rhea Seehorn, Jonathan Banks och Giancarlo Esposito. En njutning.
Netflix. Nya avsnitt på tisdagar


Insecure


"Insecure" – av och med den fantastiskt roliga Issa Rae (en av de bästa på att spela obekväm, osäker och lite fel) – är, precis som till exempel Donald Glovers "Atlanta" (Fox) och Pamela Adlons "Better things" (HBO Nordic), en "bit av livet"-komedi, som inte nödvändigtvis säger saker med stora bokstäver, drar några drastiska skämt eller har en speciellt skarp story, men däremot har en så personlig röst och en så specifik känsla för sin skådeplats, att den ändå känns unik. Nu är säsong tre i gång, och Issas (Rae) och hennes bästa väninna Mollys (Yvonne Orji) förvirrade tillvaro i Los Angeles är fortsatt en fest att följa.
HBO Nordic. Nya avsnitt på måndagar


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv

ANNONS EXTERN LÄNK

Skönhet & behandlingar med aktiva, naturliga ingredienser - 25% på Swiss Clinic här!

NordicFeel


Publisert:

LÄS VIDARE

Novembernyheter! 15 rykande färska tv-serier

ÄMNEN I ARTIKELN

Tv-serier

Robert Gustafsson

Leif GW Persson

Better call Saul

HBO Nordic

Netflix