Ett stort hjärta, en stark puls och en egen röst

Amy Deasismont imponerar igen med ”Thunder in my heart”

Publicerad 2023-04-21

TV-RECENSION Den andra säsongen kan vara svår. Men Amy Deasismont får den att se lätt ut.

”Thunder in my heart” jonglerar skickligt det dråpliga, det mörka, det vilsna och det varma.

Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus

Thunder in my heart

Säsong 2

Av Amy Deasismont, med bl a Amy Deasismont, Alexander Abdallah, Julia Lyskova Juhlin, Gustaf Hammarsten, Helen Sjöholm, Benjamin Shaps, Malin Persson.


DRAMAKOMEDI En på många sätt ganska typisk ung generationsserie, om de klassiska kruxen i det vilsna gränslandet mellan myndighetsåldern och vuxenlivet. Som olycklig kärlek, vänskapsrelationer som krånglar till sig, tråkiga jobb, dåliga fyllor och sex som inte alltid blir så sexigt. 

”Thunder in my heart”.

Men också en betydligt mer specifik och väldigt mörk skildring av de djupa spår som en egocentrisk förälders manipulation och psykologiska terror kan sätta i en människa och i en hel familj.

”Thunder in my heart” landade 2021 som en imponerande kombination av båda dessa saker – och nu får skaparen och huvudrollsinnehavaren Amy Deasismont, återigen imponerande, den ofta svåra andra säsongen att se lätt ut.

Ungefär ett år har gått i Sigges (Deasismont) värld, och hon är inte alls i fas med sina vänner. Både Antonia (Julia Lyskova Juhlin) och Sam (Alexander Abdallah) har fasta förhållanden och befinner sig numera på det städade parmiddags-stadiet. Medan Sigge ägnar sig åt lösa ligg på lagret där hon jobbar, är inneboende hos en äldre dam med en massa kaniner (Christina Schollin) – och fortfarande sveper vinet hellre än smuttar på det.

Amy Deasismont.

Dessutom spökar hennes känslor för Sam. 

Och i hennes egen familj går situationen från dålig till ännu värre. Hon må ha brutit med sin självömkande, kontrollerande och obehagliga pappa Stefan (Gustaf Hammarsten), men nu siktar han in sig på hennes älskade lillebror (Benjamin Shaps) som fortfarande bor hemma hos mamman (Helen Sjöholm) i stället. Och när myndigheterna dras in i det hela ställs saker och ting på sin spets.

Det är mycket som är tungt, men precis som sist finns här också dråpliga situationer som lättar upp och relationer som värmer. Och rollbesättningen är allmänt perfekt.

”Thunder in my heart” är en serie med ett stort hjärta, en stark puls och en egen röst, och det ska bli väldigt spännande att se vilka andra berättelser och figurer Deasismont kan tänkas ha i sig.


Säsong två av ”Thunder in my heart” har premiär på Viaplay den 23 april.


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


ANNONS