Klassikern är tillbaka

SVT återupplivar ”Gäster med gester”

Snart 30-årsjublilerande ”Gäster med gester” är tillbaka. Deltagare är Martina Haag, Petra Mede och Peter Magnusson. Rickard Olsson blir programledare.

– Han är bättre än Lennart Svahn, säger nygamla deltagaren Lennie Norman, 62.

Nöjesbladet kan avslöja att det anrika tv-programmet ”Gäster med gester” ska synas i rutan igen. Rickard Olsson tar över programledarrollen efter Lennart Swahn som avled 2008.

– Det är alltid svårt att ersätta en personlighet som Lennart Swahn. Men det är nya tider och det borde ju gå, säger Johannes Brost, som var med i originalet 1982 och nu återvänder till programmet.

– Jag tycker att Rickard Olsson faktiskt är bättre än Lennart Swahn. Olsson är mer snabbtänkt än Swahn. Han kan nog bidra med lite humor när det saknas i de olika panelerna, säger Lennie Norman.

Utmanar de nya

Det gamla gänget som nu gör comeback inkluderar Johannes Brost, Robert Gustafsson, Lennie Norman, Jeja Sundström, My Holmsten och Mi Ridell.

– Jag kommer att tillhöra det här gamla gänget och är själv med i något enstaka program. Ett ”Jurassic park”-lag som utmanar det nya gänget, säger Lennie Norman.

Ännu är det osäkert om den gamla tofsen, som man kunde rycka i för att få hjälp med charaderna, är kvar.

Snackar ihop sig

– Det ska bli spännande att se om man behåller den. Vi ska mötas snart och snacka ihop oss, säger Mi Ridell.

Nya deltagare är Peter Magnusson, Morgan Alling, Katrin Sundberg, Per Andersson, Martina Haag, Anton Lundqvist, Petra Mede och Andreas Nilsson.

”Är förväntansfull”

– Det känns jätteroligt att köra på med ett gammalt och beprövat koncept. ”Gäster med gester” kom för 30 år sedan och det känns som att vi fått fin respons från eventuella deltagare. Jag är förväntansfull, säger Annika Sundberg, producent.

Inspelningen drar i gång i maj och serien börjar sändas i höst i Sveriges Television.

Publisert: