”Vi gick i terapi i tre år”

TV

Arga snickaren om kändisskapet och relationerna

Foto: LÄRT SIG AV skilsmässan Trots att Anders Öfvergård och hans dåvarande fru gick skilda vägar är han glad att han gick igenom terapin.

I tv är han den arga snickaren som löser relationsproblem.

Själv har han en krossad relation och tre år i äktenskapsrådgivning bakom sig.

– Människor som stoppar mig på gatan vill ha lika mycket byggtips som relationstips, säger han.

Nämn ett yrke och Anders Öfvergård, 43, har haft det.

Han är snickaren som blev krögare, som startade upp butiker, som jobbade på reklambyrå, som blev tv-stjärna, startade produktionsbolag och började föreläsa.

Han är omgift med Cecilia och har fyra barn, varav två från ett tidigare äktenskap. Det var när hans första förhållande kraschade som intresset för relationer uppstod.

– Vi gick i äktenskapsrådgivning i tre år innan vi separerade. Det är jag otroligt glad över att vi gjorde, trots att vi gick skilda vägar, säger han.

Anders lärde sig att man inte måste tycka likadant.

I stället har han blivit mannen som är lika skicklig med sågen som med känslorna.

– Människor som stoppar mig på gatan vill ha lika mycket byggtips som relationstips, säger han.

Starka känslor

När Anders Öfvergård ställer de krisande renoveringsparen mot varandra i ”Arga snickaren” i Kanal 5, väcks oftast starka känslor. Hans besök har till och med lett till skilsmässor.

– Ja, det är några stycken. Det kan inte jag styra över. Min ambition är självklart att man ska leva ihop, men jag har med mig erfarenhet från min skilsmässa. Om folk separerar efter programmen har vi åtminstone inte förlängt deras lidande.

Själv kan Anders känna att han inte räcker till för sin egen familj under de långa inspelningsveckorna av ”Arga snickaren”.

– Det är många gånger ett ständigt dåligt samvete. Under de här inspelningsperioderna är det ju inte jag som är hemma om ett barn är sjukt, säger han.

”Mycket jobbigare”

Det är heller inte alltid lätt att bli tv-kändis.

– För mina barn är det många gånger jobbigare än roligt att pappa är på tv. För en tonåring kan det nästan bli som att de blir retad.

Trots att Anders privat sett är en relationsintresserad människa, finns det fortfarande en arg snickare inom honom om han blir provocerad.

– Om jag inte är i form när folk kommer fram kan jag säga vad som helst. När jag var och handlade kom det fram någon som tittade i mina påsar och säger: ”äter du sådana där tomater?”. Då bad jag honom dra åt helvete.

Det här är Anders

Namn: Anders Öfvergård. Ålder: 43. Yrke: Snickare och programledare. Familj: Frun

Cecilia och fyra barn. Bor: Värmdö utanför Stockholm.