”Första gången det blir en programkrock”

TV

Renée Nyberg och David Hellenius i tittarfight i kväll

Foto: Renée med maken David.

ETT ÖGONBLICK... Renée Nyberg, 46, vars program ”Miljonjakten” har nypremiär i TV3 satidigt som maken David Hellenius program ”Helt sjukt” går på TV4.

Hur känns det?

– Det är en familjekris vi går igenom här! Vi har alltid hejat på varandra, så frågan är hur vi kommer att känna på torsdag morgon när tittarsiffrorna kommer. Jag är lite rädd att eftersom jag jobbar på en mindre kanal så kommer David att klappa mig faderligt på huvudet och säga ”det är lugnt älskling, det är bra” när siffrorna kommer.

Hur har ni lyckats undvika en krock tidigare?

– Ja, det är faktiskt första gången det händer, så man får tacka tablåcheferna helt enkelt. De har kanske medvetet undvikit familje­krisen, men nu tänker de att ”de har varit tillsammans i 10–11 år, de kommer att klara det!”

Vilket program kommer ni att titta på?

– Jag tänker att vi kan titta på mitt program och sedan ha ”Helt sjukt” ljudlöst på datorn. Det kommer att vara mitt förslag till familjen!

Vem av er tar en tittar­förlust hårdast?

– Jag är ju lite äldre där, så jag tänker att någonstans så kanske det är David som tar en förlust hårdare, eftersom det är hans egna personliga program. Skulle han förlora mot mig och ”Miljonjakten”, blir det inte lätt. Men jag kan ta den smällen.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Som alla andra önskar jag att det börja tina upp i tillvaron och bli lite plusgrader så snön försvinner.

Fakta

Namn: Eva Renée Agneta Nyberg.Ålder: 46.Yrke:Programledare. Bor: Bromma utanför Stockholm. Familj: Maken David Hellenius och barnen Emma, Tom och Leo. Aktuell: Leder ”Miljon­jakten” som har nypremiär i TV3 i kväll.