”Det känns overkligt”

Publicerad 2013-05-17

Så känns det efter deltagarna klarat ”Mot alla odds”-äventyret

28 dagar senare är de äntligen framme. I fredagens säsongsfinal av "Mot alla odds" kom deltagarna i SVT:s serie till slut fram till Stilla havet. Efter många hinder och utmaningar.

– Jag visste inte så mycket om resan när jag gav sig in på den. Första veckan ifrågasatte man vad fasen man gett sig in på. Men efter det ville man bara kämpa och komma fram till målet. Det gick inte att ge upp när man kommit in i racet, säger Arkan Palani, 23, till Nöjesbladet.

”Känns overkligt”

I "Mot alla odds" var målet att tio deltagare med olika sorters funktionsnedsättningar skulle korsa Nicaragua – från Atlantkusten till Stilla havet.

Totalt 50 mil på 28 dagar. Igenom djungel och lermark, över berg och ned för stup.

– Såhär i efterhand känns det overkligt. Det är som att titta på någon men ändå veta precis hur det känns, säger Sonia Elvstål, 31

Redan i första avsnittet visade det sig hur hårt utmaningarna tog på deltagarna när Maria Lindholm, 31, blev tvungen att åka hem på grund av uttorkning. Efteråt var hon kritisk och menade att hon borde ha fått fortsätta.

– Jag är fortfarande fruktansvärt besviken över att få avbryta mot min vilja, säger Maria Lindholm.

Tårar och skratt

I fredagens avsnitt tvingades gruppen möta sitt sista hinder – att viras ner för en 15 meter hög lodrätt klippavsats. Och när de sista stegen på

resan togs och havsvattnet mötte dem kom både tårar och skratt fram.

– Man längtar ju tillbaka när man tittar på det. Det var en härlig upplevelse och ett minne för livet. Men man blir ju också påmind om hur jobbigt det var. Som tur var hjälpte alla till så mycket de kunde och det var vår gruppdynamik som gjorde att man orkade, säger Arkan Palani.

ANNONS