TV

Därför tar TV 4 tillbaka ”Idol”

TV

Tittarna svek och programmet skrotades. Ut med "X Factor" och in med trotjänaren "Idol".

TV 4:s programchef berättar varför.

"X Factor" var TV 4:s dyraste satsningen någonsin, men publiken svek. Till hösten borstar kanalen av sitt gamla flaggskepp "Idol". Finalen i "X Factor" bara lockade 830 000 tittare, nästan 500 000 färre än finalen i "Idol" 2011. Trots det vill TV 4:s programchef Fredrik Arefalk inte kalla programmet för en flopp och han tycker inte att det var ett misstag att lägga "Idol" på is.

– Nej, jag vill inte säga det. "X Factor" gick helt okej, det var absolut inte ett fiasko för oss. Men vi kände att det finns ett program som är bättre. När det handlar om att hitta nya artister och bygga nya karriärer så är "Idol" bäst, säger han.

Såväl programledaren Pär Lernström som juryn med Alexander Bard, Laila Bagge Wahlström och Anders Bagge återvänder när "Idol" gör comeback.

– Det finns en konstellation av "Idol"-juryn som är absolut bäst i Sverige. Redan när vi började prata om att ta tillbaka "Idol" stod de på vår önskelista, säger Fredrik Arefalk.

Vad blir nytt i "Idol" 2013?

– I grunden kommer formatet tillbaka och vi tror inte på att slå sönder det bara för att förändra. Nyheten för tittarna är att vi följer helt nya artister och berättar helt nya historier.

Carl Cato/TT Spektra

ANNONS EXTERN LÄNK

Sommarläsning till kampanjpris! Missa inte vår REA på utvalda böcker - handla här.

Shop

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

TV