Sluta dröm om superstars, Måns!

avMartin Gustafsson

SVT-chef:Jag är inte angelägen

Foto: BJÖRN LINDAHL
SORRY MÅNS Lasse Berghagen showade med Wyclef Jean och Ricky Martin. Måns Zelmerlöw får hålla tillgodo med svenska artister.

Det snackades om USA-resor och internationella storstjärnor i ”Allsång på Skansen” i SVT.

Tji fick ni.

Måns Zelmerlöw reser i stället på inrikesbiljett.

Gunilla Nilars.

Efter Måns Zelmerlöws succésommar i ”Allsång på Skansen” var ett av hans stora löften till kommande säsong att fixa minst en världsstjärna till programmet.

Bland annat hade han planer på att åka till USA för att träffa skivbolagsrepresentanter. Men någon USA-resa verkar det inte bli – och frågan är om det blir några storstjärnor över huvud taget.

– Det blev ingen USA-tripp. Men vi håller på och kör en domestic-trip nu på alla skivbolag och det ser jättebra ut, säger Måns Zelmerlöw.

Gunilla Nilars, projektledare för ”Allsång på Skansen”, vill inte stirra sig blind på internationella stjärnor.

– Jag är inte lika angelägen som Måns. Vi har ju artisterna i Sverige. Det är ju snarare andra shower i USA som vill ha våra artister. Ska vi presentera en internationell artist så ska det ju vara ett jättestort namn, och det är ju inte helt lätt att få hit dem, säger hon.

Och hon tycker att programmet klarar sig bra utan supernamn.

”Lika höga siffror”

– Det har funnits två stycken internationella artister sen 1979. Det är Wyclef Jean och Ricky Martin. Programmet har haft lika höga tittarsiffror genom alla år sen 1979 i stort sett utan att vi haft internationella stjärnor, säger hon.