Oldsberg drog tittare

TV

Lockade 400 000 tittare till programmet

1 av 4 | Foto: 400 000 tittare bänkade sig framför Ingvar Oldsberg.

Bingolotto lever!

Ingvar Oldsberg lockade 400 000 tittare till premiären i går.

Det är 120 000 fler än förra årets programstart.

– Vi är otroligt nöjda över Ingvars insats, säger Helena Hanberger, exekutiv producent.

Ingvar Oldsberg, 69, må ha varit besviken på strulande teknik efter premiärsändingen av ny Bingolotto, men tittarna hade han med sig.

400 000 tittare satt bänkade framför programmet. Att jämföra med 280 000 förra årets säsongstart, enligt siffror från TV4.

– Vi är otroligt nöjda över Ingvars insats och att det var så många som var med oss på premiären igår, säger programmets exekutiva producent, Helena Hanberger.

”Oldsberg-effekten” har även gjort avtryck på försäljningen av bingolotter, som inför premiären uppgick till det högsta antalet sedan 2007.

Tog över efter Serneholt

Ingvar Oldsberg tog över programledarrollen i Bingolotto efter Marie Serneholt. Han ställde bland annat krav på att programtiden skulle utökas med en halvtimme, och att programmets format skulle förändras i en mer pratshow-mässig riktning.

Teknikmiss

I slutet av första programmet tvingades Oldsberg avrunda sändningen redan 19.57, istället för 20.00 som överrenskommet. Kamerorna stängdes av men programledarens mikrofon var fortfarande påslagen. Publiken kunde höra hur han skällde åt missförståndet.

– Plötsligt ropade de i örat att vi bara hade 10 sekunder kvar, fast klockan på väggen visade att det var tre minuter. Så den lurade mig, sa Ingvar Oldsberg till Nöjesbladet i går.

Enligt Helena Hanberger ska problemen nu vara lösta.

– Det blev lite stressig mot slutet men det ordnar vi upp till nästa sändning, säger hon.