Jenny knäckte revbenet på repet

TV

Tvingades uppsöka vård efter skadan

1 av 4 | Foto: Uppåtstigande form Jenny Strömstedt och Stefano Oradei Dans: Jive. Låt: ”Dry my soul” – Amanda Jensen. Programledaren fortsätter det vinnande konceptet med känsla och inlevelse, något som fungerar lika bra i jiven som i förra veckans slowfox. Hon drämmer dessutom till med ett handstående. Modigt.

Jenny Strömstedts danspartner skulle testa ett nytt grepp. Då small det.

Nu dansar programledaren med ett sprucket revben.

– Läkaren har sagt att det kan punktera lungan, säger hon.

Det var när Jenny Strömstedts danspartner Stefano Oradei skulle testa ett nytt steg under träningen i måndags som olyckan skedde. Han tog tag om programledarens överkropp – och drog. Då gick något snett.

– Vi var i studion och pratade och jag hade en idé jag ville prova. Det var inte ens ett lyft, jag skulle bara dra henne baklänges. Då gick något sönder. Jag blev chockad, säger Stefano Oradei.

”Tydligen lättknäckta"

– Greppet blev lite för stadigt. Tydligen är revbenen rätt lättknäckta, man kan ju hosta sig till ett knäckt revben, säger Jenny Strömstedt.

Samma dag som skadan uppkom åkte programledaren till läkaren för att undersöka vad som hänt, och fick ett tydligt besked.

– Han sa att jag hade en spricka, men jag sa nej, det är en muskelsträckning. Sedan höll vi på att tjafsa om det ett tag, och jag sa att jag inte tänkte sluta dansa i alla fall, säger hon.

Kan punktera lungan

Och dansat har hon gjort, trots läkarens varningar.

– Han var tvungen att säga att om jag utsätter mig för mer tryck så kan benet punktera lungan. Men det är ju ingenting man kan göra åt det, det är världens larvigaste skada. Jag är jättearg på revben, säger Jenny Strömstedt.

Fungerar det att träna?

– Jag har ont, men man kan ta piller så att det försvinner. Faktum är att det fungerar förvånansvärt bra. Alla andra är så oroliga, men jag orkar inte vara det. Nu kör vi bara.

Tvingas ändra dansen

Trots smärtstillande har skadan tvingat paret att genomföra ändringar i koreografin i sista stund. Allt för att inte utsätta Jennys överkropp för mer tryck än nödvändigt. Och det kan dröja länge innan hon är tillbaka i sin rätta form.

– Fem veckor kanske. Men det är inte så farligt, speciellt inte om man jämför med alla elitidrottsmän här. Börje Salming gick in i rinken för att ta smärta, det var hans jobb. Jag ska dansa en tango i 1,35, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM