TV

Hallå, Persson – sex i tv då?

TV

Sexualiserade medier ska vi inte ha tyckte statsministern häromsistens. Han nämnde inte tv, men ska storleken spela roll så är mediasexualiseringens mest potenta organ just precis den outtröttliga kravmaskinen tv.

Men det fina med en fri tv är att trenden också är satt under debatt.

Amerikansk tv:s särdrag är att debattera med tv-serier. Senast ifrågasätts en sexualiserad tvåsamhet som livets vinstlott i femmans serie ”Desperate housewives”.

Blodiga ”Nip/Tuck” ifrågasatte sexualiseringen av skönhetsindustrin.

Hos oss tas de djärva greppen inom dokumentären. Evin Rubars väl underbyggda och lysande genomförda dokumentär Könskriget är först i tv-världen med sin påminnelse om en verklighet där politiskt sanktionerad radikalfeministisk slutlig lösning lämnar männen åt sitt öde med motiveringen att de är djur.

Inget kan ånga mer av sex.

Rejält sexualiserat upphottad är genren galashower. Bara en sån sak som USA:s idé med en särskild sedlighetspolis för att förhindra ­naket i familjeprogram.

Något för statsministern? En halv miljon dollar i böter för tv-bolaget CBS när popsångerskan Janet Jackson blottade ett bröst under en tv-show i samband med finalen förra året i amerikansk fotboll.

Svårt dock att nita finalen för Eurovisionsschlagern i Kiev. Inte ett enda naket bröst.

Däremot kunde minsta unge i tre timmar på bästa tid upptäcka att musiken inte var grejen. Klädseln, koreografin, silikonindustrins julafton i urringningarna agerade tillsammans med musiken till ett glittrande ångande tänjande av sexgränsen.

Rätt låt vann förstås. Grekiska greppet var hetast om evenemangets sexualisering.

Kerstin Hallert

ANNONS EXTERN LÄNK

Njut av en bra ljudbok i sommar – just nu får du BookBeat gratis i en hel månad!

BookBeat

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

TV