Känslosamt när Maria fick lämna ”Top model”

TV

Eftersnack i kväll: Vem blir årets toppmodell?

Tårar, kyssar och ilska.

I kvällens ”Top model” står stora känslor i centrum.

Och konkurrensen hårdnar när fem blivande modeller reduceras till fyra.

I kvällens avsnitt skickas de fem svenska tjejerna till en teaterlärare. De ska lära sig att visa och förmedla känslor. Uppdraget möter starkt motstånd från flera av tjejerna. Maria Lindgren känner dock att det är en utmaning som passar henne bra och hon känner sig rejält taggad inför uppgiften.

Under lektionen upptäcker tjejerna att det inte är helt enkelt att ”hitta sig själv”. Känslor som de inte varit beredda på svallar upp och det blir mycket gråt.

Dagens fotouppdrag blir att gestalta änglar och djävlar. Även här blir det stora känslor och oväntade tårar.

När modellerna samlas framför juryn och tittar på sina bilder får Maria Lindgren återigen kritik för att hon inte lyssnar på fotografernas direktiv.

Kritiken gör Maria ledsen. Hon tycker att den är orättvis och att hon har jobbat hårt för att ändra sig.

Efter en stunds överläggning kallas tjejerna in till juryn. Snart står det klart att det blir Maria som måste lämna tävlingen. Fem har blivit fyra och det är snart dags för hopslagningen med de danska och norska tjejerna.

Kvällens Eftersnack handlar alltså om modeller. Tror du att någon av tjejerna i ”Top model” har en chans på den internationella modescenen? Vem i så fall? Och går det egentligen att tävla i skönhet? Diskutera här i kväll. Vi publicerar era inlägg vartefter de kommer in.

Jenny Ryderstedt