”Game of thrones” blev bästa dramaserie

Här är vinnarna på årets Emmygala

Av: 

TT

"Game of thrones" höll för favorittrycket och hämtade hem statyetten för bästa dramaserie på nattens Emmygala.

En tv-prisutdelning vars inledning färgades av politik.

I fjol blev fantasyserien ”Game of thrones" helt utan pris. Anledningen var dock inte mer dramatisk än att den sjunde säsongens sena premiärdatum gjorde att serien inte kvalificerade sig till galan. I år var det annorlunda och serien tog hem den tunga kategorin bästa dramaserie. Serien vann även i kategorierna bästa manliga biroll (Peter Dinklage) och bästa visuella specialeffekter.

Komediserien "The marvelous mrs Maisel" tog hem flest priser – fem stycken – i kategorierna bästa komediserie, bästa kvinnliga huvudroll (Rachel Brosnahan), bästa kvinnliga biroll (Alex Borstein), regi och manus för en komediserie.

Priser till bästa kvinnliga respektive manliga huvudroll gick till Claire Foy i "The crown" och Matthew Rhys i "The americans" under galan, vars inledning färgades av politik.

Skämtade om representation

Galan, tv-världens motsvarighet till Oscarsgalan, inleddes med att komikerna Kate McKinnon och Kenan Thompson, båda från det nominerade programmet "Saturday night live" framförde ett ironiskt musiknummer om hur man äntligen kommit tillrätta med problemet med snedvriden representation.

Det följdes av skämt från värdarna Colin Jost och Michael Che:

– I år får publiken lov att dricka på sina platser. Hoppas att ni uppskattar det – för det enda Hollywood behöver just nu är en massa människor som förlorar kontrollen på jobbet, sade Jost.

"The handmaid's tale", ett av de tv-program som nominerats i flest kategorier, beskrevs av Michael Che som "en imaginär framtid där en hel grupp människor är tvungna att arbeta och göra barn mot sin vilja" – eller:

– Det är vad svarta människor kallar historien.

Politiska klädval

Även en del stjärnor hade gjort politiskt färgade klädval. “Black-ish”-skådespelaren Jennifer Lewis hade till exempel på sig en tröja från sportmärket Nike för att stötta den tidigare NFL-spelaren Colin Kaepernick.

Nike lanserade nyligen en reklamkampanj med Kaepernick, som i protest mot rasism knäböjt när nationalsången spelats inför NFL-matcher.

Bli allmänbildad och få ett avsevärt mycket roligare liv - följ Nöjesbladet på Facebook

Publisert:

LÄS VIDARE