De är redo för fortet

Av: Jon Forsling

Publicerad:
Uppdaterad:

Thomas Bodström tar en paus från valrörelsen: Det ska bli riktigt kul

1 av 3 | Foto: ANDREAS LUNDBERG och BJÖRN LINDAHL
BARNEN ÄR TVEKSAMMA 80 kändisar kommer att delta i två nya säsonger av ”Fångarna på fortet”. En av dem är advokaten och socialdemokratiske politikern Thomas Bodström. ”Mina barn är ytterst frågande om jag ska klara av det här”, säger han. (Klicka på bilden för att göra den större.)

Thomas Bodström, 48, vill visa att han fortfarande är i bra form.

Därför tar han en paus från valrörelsen för att delta i ”Fångarna på fortet”.

– Jag hinner nog prata en del politik när jag är därnere också, säger han.

Nöjesbladet kan i dag avslöja flera av deltagarna som kommer att vara med när TV4 dammar av sin gamla succé ”Fångarna på fortet” i höst.

Mellan den 6–16 juni kommer 80 svenska kändisar att i etapper i bege sig ner till franska Fort Boyard. Där väntar – precis som under programmets storhetstid på 90-talet – Gunde Svan, Agneta Sjödin, den kortväxte hjälpredan Alain, tigerkvinnan Monique och fångvaktaren LaBoule.

”Hyfsad form”

Bland de namn som är klara märks flera sportprofiler, fyra popartister, en tv-bonde, samt – en före detta justitieminister.

– Det ska bli riktigt kul. Mina barn är ytterst frågande om jag ska klara av det här, jag har fått göra armhävningar på köksgolvet för att bevisa för dem att jag fortfarande är i hyfsad form, säger Thomas

Bodström (S) och skrattar.

Trots att du har spelat fotboll på elitnivå?

– Ja. Min son räknar ändå med att tigern kommer att ta mig.

Det är en väldigt jämn valrörelse, har du verkligen tid att vara med i ett lekprogram?

– Det rör sig om så kort tid jag är där (drygt två dagar, reds anm). Och jag hinner nog prata en del politik när jag är därnere också, skulle jag tro.

Säger nej till mycket

Finns det en risk att vara med i nöjesprogram om man vill bli sedd som en seriös politiker?

– Jo, det tror jag absolut. Men jag får många förfrågningar och säger nej till mycket. Jag är väldigt noga med att göra rätt avvägning innan jag tackar ja till att vara med i något. Det här gör jag för att det känns roligt.

Tror du att dina politiska motståndare kommer att kritisera dig för att du ställer upp?

– De har de försökt med i tio år, så det lär de fortsätta med (skratt).

TV4 spelar in två säsonger av programmet på samma gång. De första fem avsnitten går i höst, de andra fem troligen under våren 2011.

Publicerad: