TV

Julfirande med Madonna och Robbie

TV

SVT satsar på musik i julens tv-tablå

Missade du Madonna och Robbie? I julhelgen visar SVT deras senaste turnéer.
Missade du Madonna och Robbie? I julhelgen visar SVT deras senaste turnéer.

I julhelgen blir det musikfest när SVT visar tre av de största artisternas turnépaket. Madonnas Confessions tour och Robbie Williams senaste turné får sällskap av Bruce Springsteens Seeger Sessions.

Dessutom har SVT laddat upp med svenska dramaserier och filmer.

Nu har Sveriges Television släppt höjdpunkterna i julhelgens tv-tablå. Med tre av världens största artister blir jul och nyårshelgerna en riktig musikfest.

Den 29 december visar SVT Madonnas Confessions Tour.

På juldagen visas en liveinspelning med Bruce Springsteen. Konserten är inspelad i en kyrka i London med låtar från hans senaste album ”We

Shall Overcome: The Seeger Sessions”. Största musikhändelsen måste nog anses vara Robbie Williams och en konsert inspelad under The Close Encounters Tour 2006. Konserten sänds på juldagen.

Dessutom väcker SVT liv i britpopen efter nyår med dokumentären ”Oasis - Lord, don’t slow me down” där intervjuer med Noel och Liam Gallagher blandas med konsertinslag.

Två stora galar ingår också i upplägget: Countrygalan i Nashville och Latin Grammy Awards med Ricky Martin, Andrea Bocelli och Shakira.

En annan stående punkt under jul och nyår är svenska dramaserier. Årets storsatsning är ”Snapphanar” med Tuva Novotny, Gustaf Skarsgård och Anders Ekborg. Miniserien i två delar börjar sänds på juldagen och annandagen och avslutas med en dokumentär – ”Snapphanarnas krig”.

Serien Tusenbröder avslutas med ”Tusenbröder - Återkomsten”. Avslutningen på trilogin, som tidigare visats på bio sänds som en tvådelad miniserie med start efter nyår. Bland storfilmerna under julhelgen finns också en svensk modern klassiker ”Så som i himmelen”.

Carl-Magnus Fagerholm

ANNONS EXTERN LÄNK

SISTA CHANSEN! Skaffa HBO Max-konto här och få 50 % rabatt – livet ut!

HBO Max

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

TV