Tone topless i ny tv-serie

TV

Filip och Fredrik hånar Bekkestad i ”Myggan”

1 av 4 | Foto: "TA UT SVÄNGARNA" I Filips och Fredriks nya animerade tv-serie "Myggan" är Tone Bekkestad topless igen. "Det är något som animerarna har kommit på", säger Fredrik Wikingsson.

Hon blev avstängd från TV 4 när hon vek ut sig i Slitz.

Nu är Tone Bekkestad ”topless” igen - i Fredriks och Filips nya animerade film.

Han har blommor i handen och plingar på dörren.

Den öppnas och bakom står Väder-Tone, med öppen kavaj och brösten blottade.

- Ett svenskt högtryck närmar sig ett norskt lågtryck, säger hon på klingande norska till tonerna av George Michaels ”Careless whisper”.

Trailern för Fredrik Wikingssons och Filip Hammars nya animerade serie ”Myggan” är klar. Denna gång är det Tone Bekkestad som blir hånad.

Vek ut sig i Slitz

- Vi vill så klart inte göra någon ledsen. Men en tecknad serie är så fjärran från verkligheten, säger Fredrik.

För drygt ett år sedan vek TV 4-meteorologen ut sig i magasinet Slitz. Hon stängdes då av från tv-rutan eftersom TV 4 bedömde att bilderna skadade trovärdigheten för kanalens nyhetsprogram.

Tone har sedan dess försökt lämna händelsen bakom sig - nu blir hon påmind igen.

”Konstnärlig frihet”

- Vi skrev inte in Tone som topless från början, det är någon av animerarna som har kommit på det, säger Fredrik, och försvarar tilltaget med att animerarna har en konstnärlig frihet.

- Det är viktigt att understryka att det här är en tecknad serie, vilket gör det mer legitimt att ta ut svängarna litegrann. Vi har ingen aning om hur Tone Bekkestads anatomi ser ut, säger Fredrik.

Tone själv bor numer i Norge och pendlar till Sverige varannan vecka för att arbeta på TV 4. Aftonbladet har inte kunnat nå henne för en kommentar.