– Jag testade droger

TV

Idol-Markus om rockbanden, bastubaden – och bögryktena

Foto: Svärmorsdrömmen talar ut Markus Fagervall provade att röka gräs i sommar.

Flickfavorit, segertippad och svärmorsdröm.

Nu berättar Markus Fagervall, 24, om fanshysterin, gayryktena och att han provade att röka gräs i somras.

-Jag kände att jag ville testa, men jag är nöjd så, säger Övertorneås "Idol"-stjärna.

Det är tidigt på morgonen men Markus Fagervall har redan hunnit med dagens sångövningar. Och att värma upp rösten innan.

Sånt vill "Idol"-favoriten inte slösa tid på under lektionen.

– "Idol" är en otrolig chans och det här kan vara den viktigaste tiden i mitt liv. Jag vill ta hem det här och ska kämpa som fan nu, säger en fokuserad Markus Fagervall.

Det händer mycket kring er nu. Ser du några baksidor med "Idol"?

-Telefonen går varm och ibland har jag bara lust att slänga den i väggen. Folk som man inte vet vilka de är ringer och lägger på. Jag fattade inte hur stort det här skulle bli och tänkte inte ens på att skaffa skyddat nummer.

Överrumplad?

– Ja, en gång hade jag 65 missade samtal efter en och en halv timme. Hur är det möjligt! Jag lyssnade igenom en massa meddelanden där folk bara hade lagt på. Och ibland är det bara fnitter när jag svarar i telefonen. Det är ganska roligt och verkligen ett i-landsproblem. Men man blev överkörd.

Ovissheten jobbig

Du har flickvän sedan tre år tillbaka. Hur reagerar hon på all uppmärksamhet?

– Jag har ju spelat i band förut så hon är nog mer avundsjuk på att det finns andra som får min tid. Och det är jobbigt med ovissheten. Jag kanske ryker i kväll och så händer ingenting. Eller så eskalerar allt och det blir som jag vill - att jag vinner hela skiten. Då kommer musiken att ta svinmycket tid.

Bastade varje kväll

Nu har ni klivit in i kändisvärlden på allvar. Har du testat droger någon gång?

– Ja, det har jag gjort. Inte mycket, men jag testade gräs i somras. Det var flummigt och egentligen inget speciellt. Jag låg och skrattade en stund och sedan var det färdigt. Jag provade - och det var jag intresserad av att göra. Men that"s it, jag är nöjd så.Jag klarar mig bra med snus och att ta en fylla någon gång.

Var du flickfavorit redan under skoltiden i Övertorneå?

– Lite kanske. Jag tyckte tidigt om att prata med tjejer. Men i gymnasiet gick det rykten om att jag var homosexuell. Det snackades som att det var allmänt känt att jag var gay. Jag var väldigt intresserad av kläder, vilket var lite annorlunda där uppe. Kanske kom det därifrån, att jag var fåfäng.

Saknar du Norrbotten?

– Det är många gånger jag tänker att jag inte har någon bastu här i Stockholm. Det är klyschigt men jävligt sant. Jag är uppväxt med att basta varje kväll och ibland saknar jag att lyssna på tystnaden.

Markus om

Sambo med Sara

Joacim Persson

ARTIKELN HANDLAR OM

Idol