Så många kan drabbas av kanalbråket

avJoni Nykänen

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 5 | Foto: Magnus Ragnvid
Christine Meltzer och Carina Berg.

Kanal 5 och Kanal 9 kan slockna – och hundratusentals kunder kan drabbas.

Discovery Networks och Telenor är i storbråk och kommer inte överens om ett nytt avtal, skriver Dagens media.

Hundratusentals tv-tittare kan drabbas av en konflikt, där Discovery Networks och Telenor inte lyckats komma överens om ett nytt avtal.

I våras slocknade Discovery Networks (som då hette SBS Discovery) för omkring 700 000 svenska hushåll. Det berodde på en avtalskonflikt med Telia som inte ville gå med på tv-bolagets villkor kring pris, paketeringsmöjligheter och hur materialet skulle distribueras på olika plattformar.

Då varade konflikten i en vecka innan parterna kom överens.

Kan försvinna

Nu är konflikten mellan två Telenorägda bolag, Canal Digital och Bredbandsbolaget.

"Discovery Networks har idag gått ut med information om att de är beredda att låta Bredbandsbolagets och Canal Digitals kunder förlora deras kanaler. Beslutet skulle innebära att de två bolagen inte får sända Kanal 5 och Discovery Networks övriga kanaler till sina drygt 800 000 kunder under en begränsad period tills ett nytt avtal finns på plats, skriver Bredbandsbolaget i ett pressmeddelande.

Dan Panas, presschef på Discovery Networks Sweden, kommenterar Bredbandsbolagets formuleringar.

– Påståenden om att vi skulle stänga av kanaler har inget med verkligheten att göra. Möjligheten att stänga av våra kanaler finns bara hos Telenor, säger han till Dagens Media.

Enligt pressmeddelandet går avtalet ut den 1 februari. Om parterna inte kan enas om ett nytt avtal innan midnatt den 31 januari försvinner kanalerna.

Dagens Media skriver också att förhandlingar pågår just nu i Oslo mellan Telenor och Discovery Networks.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM