Carolina Gynning: ”Trinny & Susannah är ju väldigt kalla”

TV

Sågar sina framgångsrika brittiska föregångare

1 av 7 | Foto: Carolina Gynning.

De hjälper kvinnor att hitta en ny stil i tv.

Men Carolina Gynning och Li Gadd vill absolut inte jämföras med sina framgångsrika brittiska föregångare i ”Trinny och Susannah”.

– Alla de gör om ser ut som brittiska tanter, säger stylisten Li Gadd.

”Fab 5” och ”Fab 5 Sverige” har gjort det. SVT:s ”Go'kväll” gör det varje vecka och brittiska Trinny och Susannah har sedan 2001 tjänat mångmiljonbelopp på att stajla om över 5000 kvinnor i brittisk tv och över hela Europa.

Men Carolina Gynning, 37, och Li Gadd, 52, i TV3:s nya gör-om-mig-program ”Hjälp! Jag har inget att ha på mig” vill verkligen inte kopplas ihop med sina föregångare. Och framför allt inte Trinny Woodall, 52, och Susannah Constantine, 54.

Till attack mot Trinny och Susannah

– Titta på de där ”Trinny och Susannah” och vad det finns för olika gör-om-mig. De tar en person, ställer dem där borta och tar på dem något som de själva tycker passar. Vi ser till att intervjua personer och tar reda på vad de har för personlighet. Vi gräver på insidan och klär det på utsidan så de känner att det här är ju jag. Där har vi detektivat oss, säger Li Gadd som till vardags är chefsdesigner på Ellos.

– Vi får dem att våga mer, när de får se sig i spegeln blir de så glada. Det känns. Efter varje kvinna som vi träffade så kände jag att det fanns ett helt annat djup i det vi gjorde än att vi bara fixade nya kläder till dem, det tyckte jag kändes så himla fint, säger Carolina Gynning.

”Alla ser ut som engelska tanter”

Men när jag tittar på ”Trinny och Susannah”, eller andra gör-om-mig-program så känner jag att de skulle nog säga samma sak?

– Nej, men alltså ursäkta. De som kommer ut där på scenen på ”Trinny och Susannah” ser ju alla ut som engelska tanter. De utgår ju bara från sig själva, säger Li Gadd.

Hon får medhåll av Carolina Gynning som inte heller tycks gilla jämförelsen med sina brittiska föregångare.

– De är ju väldigt kalla, Trinny och Susannah. Det känns som att vi är två jättevarma människor som verkligen bjuder in. Vi blir kompisar med dem vi stajlar och hjälper. Det känns som en så stor skillnad, i vårt program är det en sån värme, vi gör det här tillsammans och ar så himla härligt, säger Gynning.

Fotnot: Programmet har premiär 19.30 på TV3 i morgon måndag.

ARTIKELN HANDLAR OM