Chockstart för stjärnorna i ”Mästarnas mästare”

Av: Erik Åberg

Publicerad:
Uppdaterad:

”De höll hemligt vilka tävlingar det var”

1 av 5

Stjärnorna får en stenhård start i ”Mästarnas mästare”.

Redan när de anländer till huset ska det tävlas.

– Det var en riktig surprise som väntade, säger kickboxaren Caroline Ek.

Kampen mellan mästarna drar igång direkt.

Så fort de har kommit fram till huset i Andalusien i Spaninen väntar den första tävlingen. Mästarna hinner inte ens packa upp sina väskor eller välja sovrum innan de tvingas prestera.

”Chockartat”

I poolen står en ställning som deltagarna ska försöka hänga i så länge som möjligt.

– Det var lite chockartat att se ställningen mitt i vattnet, säger deltagaren och kickboxaren Caroline Ek till Nöjesbladet.

Kastas in

Redan klockan fyra på morgonen samlades deltagarna på Arlanda. Och när flygresan till Spanien var över väntade fyra timmar i en minibuss. När deltagarna väl kommer fram till huset där de ska bo har de varit på resande fot i flera timmar. Men det blir ingen vila. I stället kastas de in i tävlingen.

– Alla hade varit uppe i över tolv timmar. Det kändes som att ingen var upplagd för detta. Vi fick ställa om hjärnan till att bli taggad, säger Caroline Ek.

Höll tävlingarna hemliga

SVT:s hemlighetsmakeri kring tävlingarna gjorde det extra svårt för stjärnorna. Mästarna fick knappt någon information om vad som skulle hända. Inspelningsplatserna hölls gömda och tävlingsmomenten förblev överraskningar.

– De höll hemligt vilka tävlingar det var. Vi fick sitta i minibussen ganska länge för att komma till tävlingarna. Vi fick sitta där och hålla för ögonen. Det gjorde det rätt spännande och det blev väldigt mycket surr, säger innebandyspelaren Niklas Jihde.

”Vi fick blunda”

Även Caroline Ek reagerade på upplägget.

– Jag förväntade mig att man skulle få veta mer om vad som hände och få känna på tävlingarna någon gång. Men vi fick blunda när vi åkte förbi inspelningsplatserna så de fick första reaktionen på kamera. Lite ont i magen fick jag innan vi kom fram till platserna, säger hon.

”Man blir förbannad”

Grenarna kanalen anordnat är både fysiska och strategiska, och kräver hög prestation från deltagarna.

De lockar även fram den kämpaglöd idrottarna hade under sina karriärer.

– Det är samma känslor som kommer. Man måste tänka igenom hur man ska genomföra tävlingen och ha en målbild, säger Caroline Ek.

Trots att det inte står någon världsmästartitel eller OS-medalj på spel blir den stenhårda tävlingen på fullaste allvar.

– Det är ju lek egentligen men man blev förbannad när man missade och förstörde för sig själv. Tävlingarna blev allvarliga, det ska jag inte sticka under stolen med, säger Niklas Jihde.

”Mästarnas mästare” har premiär i kväll klockan 20.00 på SVT1.

Publicerad:

LÄS VIDARE