Agnes tvingades bryta inspelningen

TV

Minnena från mobbningen blev för starka för stjärnan

1 av 5 | Foto: TV4
Agnes tvingades bryta inspelningen av ”Så mycket bättre”.

Känslorna blev för starka när hon talade ut om mobbningen.

Agnes Carlsson tvingades bryta inspelningen och tröstades av ”Så mycket bättre”-kollegorna.

– Jag ville finnas där för henne, säger Bo Sundström.

Agnes Carlsson, 25, hade bestämt sig.

I TV4:s ”Så mycket bättre” skulle hon för första gången tala ut om hur hon som tonåring mobbades under fem års tid av sina före detta tjejkompisar.

I går fick tittarna se hur känslorna tog över. Agnes Carlsson tvingades lämna middagsbordet i tårar för att samla sig och Bo Sundström gick efter för att trösta den före detta ”Idol”-vinnaren.

– Jag gick efter för att peppa och stötta. Det är inte helt enkelt att sitta där som vuxen med kamerorna och känna att nu blev det jobbigt. Det är en extrem situation att sitta vid ett bord och ta upp saker som du inte tagit upp med dig själv på tio år, säger Bo Sundström.

”Väldigt omskakande”

Flera ur produktionen kom också ut för att stötta artisten. Ulf Dageby berättar hur alla medverkande försökte finnas där för Agnes Carlsson.

– Det var väldigt omskakande. Vi försökte trösta henne så gott det gick, säger han.

I ett mejl till Nöjesbladet berättar Agnes Carlsson att hon på förhand hade en tydlig bild av vad hon ville ta upp.

– För mig var det viktigt att berätta om detta. Inte för att jag ville att folk ska tycka synd om mig, absolut inte, utan för jag vet att killar och tjejer, unga som gamla, går igenom liknande saker just i detta nu, och det viktigaste är att inte känna sig ensam. Mobbing, utfrysning det är svåra grejer och det kan se ut på så många olika sätt. Jag tror det finns så mycket man kan göra som inte görs, speciellt i skolan, skriver hon.

Blev känsligt

Bo Sundström var särskilt mån om att Agnes Carlsson var okej eftersom det var första gången hon valde att berätta om sin svåra tonårstid med utfrysning och ryktesspridning.

– Flera av oss har tagit upp tunga grejer förut. Ken (Ring) har berättat om sitt tidigare, jag har tagit upp min brors bortgång förr, men Agnes har inte tagit upp de här sakerna innan. Och då blir det en helt ny situation, när man behöver förklara allt från A till Ö. Därför blir det extra känsligt. Jag ville finnas där för henne som en vuxen medmänniska, säger Sundström.