Gustafsson och Rheborg gör ny humorserie i tv

Publicerad:
Uppdaterad:

TV

NÖJESBLADET AVSLÖJAR: Humorduon gör ny show av ”Morran och Tobias” i SVT

1 av 2 | Foto: SVT
Gustafsson om sonen Tobias (spelas av Robert Gustafsson) – Han är över 30 och agerar som han vore 16-17. Han har stannat och han har nog någon typ av kombination. Han är väldigt ful i mun och hård mot sin mamma kan man tycka. Han är så våldsamt lagd, gillar att förstöra saker. Jag borrar, skär, svetsar, spikar, hamrar och skjuter. Jag hade sår över hela kroppen.

Med ”Morran och Tobias” får Johan Rheborg och Robert Gustafsson en egen SVT-serie.

Nu kritiserar Gustafsson sketchprogrammet ”Svensk humor” - där rollfigurerna först introducerades.

– Det blev så spretigt och konstigt, säger han.

När public service-kanalen sände ”Svensk humor” hösten 2013 medverkade en rad hyllade humorgrupper och komiker.

I varje avsnitt tolkade de olika komikerna ett givet tema med specialskrivna sketcher.

Programmet föll vare sig tittarna eller kritikerna i smaken och utmålades trots titeln som ganska humorbefriat.

Däremot blev inslagen med Johan Rheborg och Robert Gustafsson som spelade mor och son i en socialt utslagen familj uppskattade.

Kämpade mot sjukdom

Nu får rollfigurerna en egen spin off-serie, kan Nöjesbladet avslöja. Med ”Morran och Tobias” satsar SVT på white trash-komedi.

– Det känns väldigt bra. Alldeles innan vårvärmen slog till blev vi klara med inspelningarna som blev påfrestande. Det var kallt och ruggigt, hela teamet blev sjuka i influensa och kraftiga förkylningar. Men jag tror och hoppas att det var värt det, säger Gustafsson som spelar Tobias.

Rollfigurerna är starkt utmejslade. Morran har stora drömmar och röker under köksfläkten. Tobias är odräglig mot sin mamma och har en tendens att vända upp och ned på huset.

– Det låter väldigt svart och tragiskt allting men det finns en värme också. De klarar inte av att vara isär och har egentligen bara varandra, säger han.

Kritisk mot ”Svensk humor”

Robert Gustafsson har förståelse för att ”Svensk humor” möttes av kritik för sitt innehåll.

– Den var ingen höjdare. Det är väldigt svårt med program som ska blanda högt och lågt och som har så många avsändare. Det blev så spretigt och konstigt. Det är ungefär som att någon ska föra in motorsport i friidrott. Det blir lite rörigt och konstigt, säger han.

”Morran och Tobias” har premiär på SVT Flow i höst. Därefter kommer serien att visas på SVT.

Publicerad: