”Kevin har aldrig låtit så här bra!”

TV

Idolerna goes storband.

Veckans tema är med andra ord storband. Med andra ord en massiv överdos av trumpet och basgång.

Så här bedömer Nöjesbladets Helena Trus idolernas genrep under torsdagen.

1. Sandra, "Wonderwall", Oasis

KALL

Tja, tänk er denna hit med basgång och trumpet. 

Veckans tema borde få Sandra att glänsa. Tyvärr har hon i min värld gjort ett urtrist låtval, samtidigt smart val eftersom det är en låt som många har en relation till. Det är inte förrän i slutet av låten får vi njuta av Sandra register. Och för några sekunder förvandlar hon Oasis till något sensuellt. 

2. Gabriel, "As long as you love me", Justin Bieber

LJUMMEN

Tja, tänk er denna pophit med basgång och trumpet. 

Gabriel är inte bara en bra sångare. Han har också varit väldigt smart varje vecka i sina låtval. Men att göra Bieber till jazzigt storband kräver mer än en bra röst. Jag hoppas han lägger till leendet och charmen lagom till direktsändningen. 

3. Kevin, "It's my life", Jon Bon Jovi

HET

Tja, tänk er denna rockhit med basgång och trumpet. 

Kevin har aldrig låtit så här bra! Och är den enda av idolerna som faktiskt passar in i storbandsgenren, vilket är klart till hans fördel.

I numret är tanken att Kevin ska spela lite kvinnokarl, men då måste han ju våga spela MED dansarna. Flörta, le. Nu ser han mest rädd ut (vilket är rätt gulligt). Kanske är det uppmärksamheten som hämmar honom!?

4. Matilda, Umbrella, Rihanna

KALL

Tja, tänk er denna världshit med basgång och trumpet. 

Jag ville se Matilda glänsa, för det är dags. Men det räcker inte med att hon gjort en av veckans bästa låtval. Det här svänger inte, och det har inte med att Matilda har en stödskena runt benet. Tyvärr går "Umbrella" från världshit till slätstruken pianobar. Hade velat se Matilda ha mer attityd i den här låten. Saknar kvalveckan-Matilda.

5. Jens, "Mama I'm coming home", Ozzy Osbourne

LJUMMEN

Tja, tänk er denna 90-talshit med basgång och trumpet.

Äntligen en idol som visar lite feeling och humor. Har fortfarande inte smält Ozzys Osbourne i storbandstappning. Om Ozzy skulle höra det här skulle han först skrika efter "Shaaarrooon". För att sen tystna, spana in Jens, och upptäcka att hans något långsamma fossing stampar i takt. 

6. Elin, "Roxanne", The Police

LJUMMEN

Tja, tänk er denna rockhit med basgång och trumpet.

Precis som Jens så förstår Elin uppgiften. Hon har närvaron på scenen och rätt energi. 

MEN, tyvärr drunknar alla idolerna i trumpetandet och jazzen. Storbandet tar över och gör idolerna till statister. Med det sagt så lyckas Elin bättre än de flesta. 

7. Erik, "Hurtful", Erik Hassle

LJUMMEN

Tja, tänk er denna hit med basgång och trumpet.

Jag trodde att Erik skulle rädda mig från trumpetpanik och basgångshets. Riktigt så blev det inte. Erik har ingen tacksam uppgift att komma sist i den här veckans gegga som tenderar att låta likadant. Och för att Erik ska stå ut i geggan måste han ta ut svängarna mer. 

ARTIKELN HANDLAR OM

Idol