HBO

Superhjältar, 80-tal och rika as – här är månadens 10 hetaste seriepremiärer

Av: 

Karolina Fjellborg

TV

Det är högtryck på tv-seriefronten i juni.
Här är månadens 10 hetaste premiärer.

1. Succession


Högklassigt nytt HBO-drama med tydliga drag av svart komedi, om maktkamp, huvudbry och skav i en både svinig och svinrik mediekonglomeratfamilj där patriarken (Brian Cox) vägrar att dra till sig tillbaka. Med toppskådespeleri av bland andra Kieran Culkin och Matthew Macfadyen och genialt giftig dialog – vilket inte är att undra på med tanke på att skaparen Jesse Armstrong har skrivit för Armando Iannuccis serier. Adam McKay och Will Ferrell är exekutiva producenter.
HBO Nordic, 4 juni


2. Rillington Place


Dunkel BBC-serie i tre delar med minimalistiskt manus och extremt obehaglig, klaustrofobisk stämning. Med Tim Roth som seriemördaren John Christie, som mördade åtminstone åtta personer – inklusive sin egen fru – i sin lägenhet på 10 Rillington Place i London på 40- och 50-talen.
SVT, 4 juni


3. Pose


Ryan Murphy fortsätter att producera serier i en rasande fart. Den här utspelar sig under det sena 80-talet och är en "Fame"-inspirerad historia med mycket dans och musik, om New Yorks ballroom-kultur och HBTQ-community men också om pengar och lyx i en annan del av staden, där Trump-imperiet växer så att det knakar. Omskriven på förhand på grund av karaktärsgalleriets rekordmånga HBTQ-representanter i allmänhet och transpersoner i synnerhet.
HBO Nordic, 4 juni


4. En natt


Rosad norsk serie i vars tio avsnitt vi får följa en enda lång och snackig blinddejt mellan en snickare (Anders Baasmo Christiansen) och en servitris (svenska MyAnna Buring) i Oslo. Intimt och romantiskt med stor äkthetskänsla.
SVT, 6 juni


5. Cloak & Dagger


Ny Marvel-serie som har fått riktigt fina recensioner. Om tonåringarna Tandy Bowen och Tyrone Johnson (Olivia Holt och Aubrey Joseph), som upptäcker att de har superkrafter samtidigt som de blir kära i varandra. Deras krafter fungerar bäst när de är tillsammans, men "deras känslor för varandra gör deras redan komplicerade värld ännu mer utmanande".
HBO Nordic, 8 juni


6. Rig 45


Sommarens enda nya svenska serie, vad jag kan se hittills. En actionthriller som utspelar sig på Nordsjön, där tio riggarbetare tvingas jobba över jul med underhållningsarbete på en oljeplattform. När en dödsolycka inträffar skickas en säkerhetsansvarig dit – men snart visar det sig att "olyckan" var ett mord. Någon bland dem är alltså en mördare, och nu svävar de övriga – som inte kan kommunicera med fastlandet på grund av en storm – i livsfara. Med bland andra Lisa Henni, Björn Bengtsson, David Dencik och Jakob Oftebro.
Viaplay, 8 juni


7. The affair


Dags för säsong fyra av Sarah Treems och Hagai Levis beroendeframkallande otrohetsdrama med multipla perspektiv och den fantastiska fyran Dominic West, Ruth Wilson, Maura Tierney och Joshua Jackson i huvudrollerna. Vi räknar självklart med många sexscener.
HBO Nordic, 18 juni


8. Luke Cage


Mike Colter är tillbaka som den ofrivillige, skottsäkra superhjälten Luke Cage i en andra säsong av Netflix-serien med samma namn. Simone Missick, Rosario Dawson, Theo Rossi och Alfre Woodard återkommer från den första säsongen, och Mustafa Shakir, Gabrielle Dennis och Annabella Sciorra från "Sopranos" gör entré som nya skummisar i Harlem.
Netflix, 22 juni


9. Vida


Kritikerrosat drama från Starz, om två mexikansk-amerikanska, omaka systrar från Los Angeles stökiga östsida, som återvänder till sina gamla grannskap efter sin mors död. Där konfronteras de med sitt förflutna, och får reda på obekväma sanningar om sin mamma.
C More, 23 juni


10. GLOW


Äntligen en andra säsong av Liz Flahives och Carly Mensch ljuvliga och färgsprakande serie om ett gäng halvbegåvade kvinnliga wrestlare på 80-talet. Med massor av hårsprej, spandex och systerskap, och med en underbart brokig ensemble, ledd av Alison Brie och Betty Gilpin.
Netflix, 29 juni


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv

ANNONS

HBO Max - Allt du älskar. Samlat på ett ställe nu med 34% rabatt med det årliga abonnemanget!

Extern länk från HBO Max

Beställ här


Publisert:

LÄS VIDARE

37 serier att se i sommar – hetaste på streamingtjänsterna

ÄMNEN I ARTIKELN

HBO

Viaplay

Netflix

Tv-serier

SVT, Sveriges Television

Hbtq