Veckans streamingtips

Sexig thriller, perfekt svensk humor och fransk finess

Av: 

Karolina Fjellborg

”Losing Alice”, ”Helt perfekt” och ”Ring min agent!”.
”Losing Alice”, ”Helt perfekt” och ”Ring min agent!”.

TV

VECKANS STREAMINGTIPS Apples ”Losing Alice” är en psykologisk, och erotisk, thriller på hebreiska. ”Helt perfekt” är tillbaka med nya roliga avsnitt. Och filmstjärnorna trängs i den sista säsongen av det franska fyndet ”Ring min agent!”.

”Losing Alice”.

Losing Alice


Efter höstens spionthriller ”Tehran” fyller nu Apple på med ännu en israelisk serie. Den här gången rör det sig om en lite långsam men formmässigt spännande erotisk psykologisk thriller av Sigal Avin, om den kreativa processen, kvinnlig besatthet och en sorts moralisk kollaps. Titelns Alice (Ayelet Zurer) är en före detta framgångsrik filmregissör, vars karriär har stagnerat under småbarnsåren men nu ser ut att kunna ta fart igen, då den unga vampen Sophie (Lihi Kornowski) dyker upp med ett hett filmmanus. Men både Alices fascination och Sophies beteende tar allt mer okontrollerade former...
Apple TV+. Premiär i dag


”Helt perfekt”.

Helt perfekt


Johan Petersson och Eva Röse kämpar vidare i jakten på den ideala tillvaron och status i största allmänhet, flankerade av Johan Ulveson, Adam Pålsson och Erik ”Jerka” Johansson, i en fjärde omgång av den nära nog perfekta svenska komediserien ”Helt perfekt”. Jag har fått förhandstitta på några avsnitt och fnissade nästan hela tiden, men kan särskilt rekommendera förlossningsångesten i säsongsöppningen, och ”Lika par leka bäst” (del tre), där parumgänge kändisar emellan i en pittoresk sommarstuga med tunna väggar urartar på bisarrt vis. Gästspelar denna gång gör bland andra Frida Hallgren, Tommy Körberg, Fredrik Reinfeldt, Lisa Ekdahl, Ernst Billgren, Alice Bah Kuhnke och landets just nu mesta linslus David Sundin.
Discovery+. Säsongspremiär på söndag


”Ring min agent!”.

Ring min agent!


Den här franska serien (”Dix pour cent”) är en riktig pärla om showbizbranschen; rolig, vass, varm och initierad, med en verklig panginsats av snärtiga Camille Cottin. Det handlar om hur fyra filmstjärneagenter och deras hunsade assistenter försöker rädda dagarna på en av Paris största talangbyråer, där ett pärlband av kända ansikten dyker upp som fiktiva (men högst rimliga) varianter av sig själva. De tre första säsongerna har bjudit på inhopp av bland andra Nathalie Baye, Juliette Binoche, Monica Bellucci och Isabelle Huppert, och nu finns den fjärde och sista säsongen på Netflix – med gäststjärnor som Charlotte Gainsbourg, Jean Reno och Sigourney Weaver.
Netflix


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv

ANNONS

Ellos erbjuder 30% rabatt* på dyraste varan, gäller på fler än 500 varumärken. Din kod: 455709

Extern länk från Ellos SE

Shoppa här!


Publisert:

LÄS VIDARE

50 färska tv-serier att streama i vår

ÄMNEN I ARTIKELN

Veckans streamingtips

Netflix

Erik ”Jerka” Johansson

Sigourney Weaver

Tv-serier