Sommarlov (barnprogram)

Zia vill skapa en sommarlovsbubbla

Av: 

TT

TV

All rörelse räknas när barnklassikern "Sommarlov" har nypremiär i juni. och nye programledaren Dante Zia hoppas kunna skapa en sommarlovsbubbla för alla barn.

– Tillsammans ska vi skapa en sommarlovsgemenskap, säger han.

Det var inte direkt någon tvekan för Dante Zia när han fick frågan om att vara med och leda SVT:s klassiker "Sommarlov" i år. Han är själv uppvuxen med programmet och har tillbringat många timmar med att titta på det som liten.

– Jag har bara glada minnen relaterat till "Sommarlov". Det var alltid inspirerande och somrigt och jag visste att alla mina vänner tittade på samma program.

Zia, som först blev känd för tv-tittarna i och med sin medverkan i TV4:s "Sveriges mästerkock" 2018, har tidigare bland annat medverkat i SVT:s "Fixarfesten" och "Fixaräventyret". Men just "Sommarlov" har länge stått högt upp på önskelistan.

– Att leda det har varit en dröm ända sedan jag började göra barn-tv. Det är ju ett av de största och häftigaste barnprogrammen, det engagerar så många barn runt om i Sverige och innebär så mycket glädje och gemenskap, säger han.

Rörelse

Årets tema i "Sommarlov" är rörelse, och ledorden är "All rörelse räknas". Programledarna Zia, Alex Hermansson, Ida On, Angelika Prick och Markus Granseth kommer bland annat att tillsammans med tittarna skapa Sveriges största rörelsedagbok. I SVT:s Duo-app kan barnen ladda upp sina rörelser, och efter fem uppladdningar har man chans att kasta skuggslem på programledarna.

– Att skuggslemma oss programledare vill man ju göra! Det är ju ett fint incitament till att röra på sig. Det finns en korrelation mellan rörelse och välmående och vi vill verkligen inspirera alla barn att röra på sig, själva, tillsammans och i familjen, säger Dante Zia.

Skapa bubbla

Zia hoppas kunna skapa en riktig sommarlovsbubbla för barnen och få dem att känna att de är en del av en enda stor sommarlovsgemenskap.

– Vi ska försöka interagera med tittarna så mycket vi bara kan, vilket känns speciellt viktigt i dessa tider när folk säkert är lite mer ensamma än de brukar vara. Vi vill finnas där för barnen och visa att vi är många som gör samma saker. Jag hoppas att vi kan inspirera varandra och tillsammans skapa en gemenskap, säger han.

"Sommarlov" har premiär den 14 juni.

ANNONS

Fynda produkter från IDUN Minerals! Just nu 20% rabatt på populär makeup, hudvård och hårvård.

Extern länk från Apohem

Köp här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Exhibitionister, stel stämning och absurda recensioner av könsorgan

ÄMNEN I ARTIKELN

Sommarlov (barnprogram)

Dante Zia

SVT, Sveriges Television

Sommarskuggan