Inte den mest lyckade

TV
Foto: SF
Som vanligt, Jon Skolmen och Lasse Åberg som de populära hjältarna Ole och Stig Helmer. Men ”Snowroller – sällskapsresan II” är en av de sämre ”sällskapsresan”-filmerna.

Snowroller – sällskapsresan II

Före ”Hälsoresan” den minst lyckade av Lasse Åbergs Stig Helmerfilmer, men den har ändå sina poänger. Underhållande skildring av skidcharter, irriterande dock när Hökarängens slalomklubb far fram i ”coola” bilder till Bengt Palmers musik.

Stig Helmer och Ole kommer till Alperna, och som vanligt har Åbergs rollfigur utrustning modell äldre. Mycket äldre. Men som vanligt visar sig hans stil vara vinnande och slitstark ändå.

De kvinnliga huvudrollerna, och det romantiska inslaget, görs av Cecilia Walton och Eva Millberg. Tv-profilerna Staffan Ling och Bengt Andersson gör företagare från Norrland med en bra idé, och en reseledare spelas av Klasse ”Banarne” Möllberg.

Björn Granath svarar för några av filmens roligaste scener som stressad och snål familjefar. Bland annat när han försöker spara pengar genom att få in hustru och barn i en fotoautomat på samma tagning.

Lasse Åberg är en van skidåkare och är duktig på att pricka in olika typer, och historier, från den miljön.

Före filmen visades ett montage av gamla reklamfilmer, som i sin tur födde den inramning av äldre reklamklipp som i många år visades på biograferna. (1985)

SVT2 20.00

Spanarna 2

Mer ansträngd humor än i första filmen. Radarparet Richard Dreyfuss och Emilio Estevez låtsas här vara far och son och familj med Rosie O’Donnell när polisen spanar på misstänkt bov.

Hon spelar en åklagare som de inte alls vill ha med sig.

Dennis Farina, Marcia Strassman och Cathy Moriarty är utsatta för själva spaningen.

Rosie O’Donnell är en duktig musikalartist och skådespelerska och var bland annat bästis med Madonna i ”Tjejligan”.

De senaste åren har hon dock lett en egen tv-show i USA och varit skicklig intervjuare.

Hon har också gjort två jul-cd, den senaste nyligen släppt, där hon sjunger med kända artister och skänker pengarna till välgörenhet för barn. (Another stakeout, 1993)

ZTV 21.00

Blue jean cop

Peter Weller (Robocop) som åklagare och Sam Elliott (Road House) som spanare i denna New York-skildring av kampen mot knark och korruption. Regi av James Glickenhaus.

Peter Weller är en skådespelare med höga ambitioner som i Cannes uttryckte sin konstnärlighet genom att ta med trumpet till intervjuer. Efter ”Robocop” har han varit med i ”Naked lunch” och Woody Allens ”På tal om Afrodite”. (1998)

TV 6 21.00

Det var två gånger

Tonårsfilmernas drottning Molly Ringwald i en mer vuxen roll. Men hon får en chans att leva om sitt liv och försöka på nytt med sin ungdoms kärlek. Lite sång också. (Twice upon a time, 1998)

TV 1000 16.00

Purgatory

Tv-västern med övernaturliga inslag. Brottslingar på flykt möter riktiga revolvermän. Men med en ny inställning. Bra skådespelare som Sam Shepard, Eric Roberts, Peter Stormare och Randy Quaid. (1999)

Canal+ 20.00

Postman blues

Actionfilm på cykel, en både komisk och tragisk japansk historia som man ser med ett leende ända tills allvaret skruvas åt. Sawaki heter brevbäraren på den röda cykeln. Regi av Hiroyuki Tanaka. (1997)

Canal+ Gul 2.35

Hennes kungarike

Hollywood tar sig an engelska historien, utan att vara alltför petig med sanningen. Jean Simmons spelar drottning Elizabeth i 1500-talets England och Stewart Granger hennes påstådda kärlek. (Young Bess, 1953)

TCM 22.00