Drama om raskrig med verklighets- bakgrund

TV

Rosewood

Drama om rasism efter verkliga händelser i Florida 1922. När en vit kvinna (felaktigt) påstår att svart man attackerat henne blir det lynchstämning och mord.

Med bland andra Jon Voight och Ving Rhames, samt Don Cheadle, Robert Patrick och Michael Rooker.

Utspelas i en välmående stad där de svarta bor, men deras framgång ses inte med välvilja av de vita grannarna.

Många dog och få överlevde, och den verkliga historien berättades i sin helhet först 1982 i en tidningsartikel.

Ving Rhames var med i ”Pulp fiction” och på juldagen kan tv-tittarna se honom som boxningspromotorn Don King i en välgjord biografi.

Regisserad av John Singleton, som debuterade med ”Boyz ’n’ the Hood” som också gjort ”Livets hårda skola” och ”Poetic justice” och nu senast bioaktuella ”Shaft”. (1997)

SVT 1 22.00

Du har mail

Söt romantisk komedi av Nora Ephron. Tom Hanks äger stor bokhandelskedja, Meg Ryan liten barnboklåda. De är bittra konkurrenter, men båda har en trevlig e-postvän. Vem kan den hemlige vara? (You’ve got mail, 1998)

Canal+ Gul 21.30

Tjejligan

Rolig och välspelad film om baseballkvinnor under andra världskriget. Geena Davis och Madonna är utmärkta i laget, Tom Hanks är försupen tränare och Jon Lovitz kul talangscout. Och lite att fundera på finns det också. (A League of their own, 1992)

TV 1000 20.00

Sex dagar sju nätter

Romantisk komedi med Anne Heche som stressad reklamchef och Harrison Ford som sluskig pilot som ska flyga henne till viktigt jobb. En storm och det omaka paret får leka expedition Robinson. (Six days seven nights, 1998)

TV 1000 Cinema 21.00

Sex, kärlek och stålar

En hyfsat smart amerikansk B-thriller med Robert Forster (Jackie Brown) och JoBeth Williams (Poltergeist). (Sex, love and cold hard cash, 1993)

TV 3 1.25

Allt att vinna

Mörkt tv-drama med Sean Young, lyckligt gift med man och två döttrar. Men så åker de tre vilse i New York och hela hennes liv rasar samman. Om total depression. (Everything to gain, 1996)

TV 4 22.25

I ondskans grepp

Amerikansk dramadokumentär om den verkliga historien som inspirerade till romanen och senare skräckfilmen ”Exorcisten”. Regissören William Friedkin är också intervjuad här. (In the grip of evil, 1997)

TV 4 1.50

Inget annat än sanningen

Ännu en thriller om att bli kär i en mordmisstänkt. Ken Olin undersöks av lögndetektor. Patricia Wettig vet inte vilka känslor hon ska lita på. (Nothing but the truth, 1997)

Kanal 5 0.40