Kalle och hans vänner förstås

Foto: WALT DISNEY PRODUCITON
TV

TECKNAT

”Kalle Anka och hans vänner

önskar god jul”

SVT 1 15.00 & 19.35,

TV 3 10.00, TV 4 16.10.

För 41:a gången önskar Kalle och hans vänner en riktigt god jul. Bengt Feldreich presenterar som seden bör hälsningarna från Snövit, Pluto, Baloo och de andra. Dessutom får vi stifta bekantskap med Tiger.

Karl-Bertil Jonsson är 14 år och en riktig välgörare. Han har fått jobb på den fragila avdelningen på posten. I hemlighet sorterar han paketen efter taxeringskalendern. Honom får vi se för 25:e gången i ordningen. Mer tecknat blir det i treans Janne Långben – the movie och fyran visar ”Jul i rutan”, ett amerikanskt program där bland andra Snobben visar hur han firar jul.

Bing Crosby som sångare och skådespelare

DOKUMENTÄR

”Bing Crosby”

SVT 2 18.15

Bing Crosby (1903– 1977) blev en av USA:s mest populära sångare och Hollywood-stjärnor. Han fick en Oscar för sin roll som den sjungande prästen i ”Vandra min väg” (1944) och medverkade även i komediserien ”Två glada sjömän” med Bob Hope på 40-talet.

Hans största succé är naturligtvis ”White Christmas” och 1954 spelades filmen, med samma namn, in.

I dokumentären får vi se klipp ur hans mest kända filmer samt intervjuer med hustrun Kathryn Crosby, Mary Frances samt kollegan Rosemary Clooney.

Tomtarna förökar sig

TOMTAR

”Länge leve trädgårdstomtarna”

SVT 1 20.00

Somliga har tomtar på loftet medan andra väljer att ställa dem i trädgården. Sedan 50-talet har tomtarna förökat sig kraftigt och detta är en resa genom trädgårdstomtarnas Europa.

Sommarsång i jul

ALLSÅNG

”Sommarens allsång

på Skansen”

SVT 2 20.00

Sommaren är ju relativt långt borta och därför kan det väl kännas trevligt att få en tillbakablick hos den populäre Lasse Berghagen och hans allsång från Skansen. Han själv och några av sommarens artister ser tillbaka på de sju allsångskvällarna.

Dessutom får tittarna se ett urval av de extranummer som stjärnorna bjöd på efter sändningarna – något som bara publiken på Skansen fick vara med om.