37 miljoner i publiken 1999!

TV

COUNTRY

”Countrygalan i

Nashville 2000”

SVT 2 23.10

Vince Gill är värd för årets 34:e CMA Awards – den stora countrygalan som ägde rum den 4 oktober. Han har själv vunnit 17 av dessa 34 utmärkelser, vilket är mer än någon annan. Countrymusiken har blivit mycket populär i USA och CMA Awards är rankad högre än Grammy-utdelningen bland tittarsiffrorna.

1999 var det 37 miljoner som såg programmet.

Denna musikfest spelades in på Grand Ol’Opry i Nashville och bland stjärnorna finns Dixie Chicks, Faith Hill, Kenny Rogers, Charlie Daniels, Toby Keith, och Lee Ann Womack.

Megastjärnor i popshow från Docklands

MUSIK

”Smash hits 2000”

SVT 1 19.00

Nu får alla popintresserade möta ett rejält gäng med stjärnor. En timme från Docklands i London med megastjärnor som Britney Spears, Texas, Westlife, Five, Kylie Minogue, All Saints, Sonique, Billie Piper, Ronan Keating med flera.

Och de har mer gemensamt än att de är stora idoler hos många ungdomar: flera av dem var här i november på MTV-galan i Globen. Kylie, till exempel, som gjorde en bejublad duett med Robbie Williams, Sonique som var nominerad i fyra klasser och All Saints, som egentligen inte skulle komma hit alls, men som kom och fick pris för bästa pop-artist.

Sonique var nominerad i fyra klasser men fick åka hem utan pris. Texas är aktuella med sin samlingsplatta ”The Greatest hits” och de kommer till Stockhom den 15 mars och spelar på Hovet.

"Sopranos" tar jullov

SERIE

”Sopranos”

SVT 2 21.00

Maffian önskar gott nytt år. I USA kallades ”Sopranos” för det mest vågade som gjorts i amerikansk tv och det har inte alltid varit självklart att det goda vunnit över det onda. Serien säsongs-avslutar i kväll (startar igen 7 januari) och familjebossen Tony (James Gandolfini) får själv ta hand om ”läckan” i mobben innan han går till dr Melfi (Lorraine Bracco), men stormar ut från mottagningen när hon påstår att mama Livia (Nancy Marchand) är en ond kvinna.