Robert Wells bästa på isflygel

TV

MUSIK

”Rhapsody in rock – nyårsspecial”

SVT 1 20.00

Robert Wells och hans ”Rhapsody in rock” som han turnerat med de senaste åren har fått idel rosor. Hur ska det då bli i kväll när han på plats vid isflygeln i Jukkasjärvis ishotell presenterar det allra bästa från åren som gått?

Vi får bland annat höra Carola sjunga ”All by myself” och Martin Stenmarck framföra ”Rockaria”. Övriga medverkande är Björn Skifs, Jill Johnson, Tito Beltran, Robert Gustafsson, Maria Lundqvist och Helen Sjöholm.

Dirigent är förstås Robert Wells gode vän och motspelare i ”Så ska det låta” – Anders Berglund.

Det nya året rings in

TRADITION

”Grevinnan och betjänten”

SVT 1 21.20

”Tolvslaget på Skansen”

SVT 1 & SVT 2 23.45

En nyårsafton utan ”Grevinnan och betjänten” i tv-tablån skulle kännas tom. Och visst hänger det gamla paret med även in i det nya årtusendet. ”Same procedure as last year” utlovas. Den mer och mer berusade betjänten spelas av Freddie Frinton och grevinnan av May Warden.

Lika traditionsenlig är SVT:s bevakning av ”Tolvslaget på Skansen”. Tv-kamerorna har varit med sen 1976. Då var det Georg Rydeberg som läste Alfred Tennysons ”Nyårsklockan” och fortsatte till 1983. Då tog Jarl Kulle vid. Margaretha Krook tog över traditionen 1997 och läser även i kväll ”Ring, klocka ring”. Midvinterkören under ledning av Christian Ljunggren svarar för musiken fram till diktläsningen.