Allvarligt om komik

TV

Punchline

Amerikanskt drama med bland andra Tom Hanks, Sally Field och John Goodman om några ståuppkomikers privatliv och karriärer. Bra skådisar i en bara halvintressant historia. Tom Hanks är mest sevärd.

Och fast den handlar om ståuppare är den mer allvarlig än skämtsam, även om vi får se huvudpersonerna försöka vara underhållande från scen.

Hanks spelar en medicinestudent med ambitioner att bli duktig komiker, och han är en av de blivande stjärnorna. Sally Field spelar en hemmafru som först inte alls är särskilt kul, men som lär sig använda sina erfarenheter med hjälp av Hanks. Bland annat skojar hon med sin makes vanor och ovanor.

Lite kärlek uppstår också mellan de två förhoppningsfulla komikerna.

Tom Hanks hade inte fått sitt stora genombrott när ”Punchline” kom. Han hade en berg-och dalbanekarriär innan 90-talet och framgångarna med ”Philadelphia” och ”Forrest Gump”. Närmast får vi se honom i Robinson-liknande äventyret ”Castaway”. (1988)

TV 3 0.30

Jimmy Hollywood

Joe Pesci som förhoppningsfull skådis och filmfreak snubblar på berömmelse via en idé. Udda och småintressant, med bra skådisar och regi av Barry Levinson. Fick aldrig biopremiär här. (1994)

Kanal 5 21.00

Babe – en gris kommer till stan

Godhjärtad bagatell med vackra bilder och skickliga trick och de söta sjungande mössen. Grisen och hans matte är på väg till en tävling för att tjäna pengar som ska rädda gården ? (Babe: Pig in the city, 1998)

Canal+ Gul 18.25