Tillbakahållen kärlek och köttsliga lustar

TV

Carrington

Emma Thompson i titelrollen som konstnären som blir förälskad i homosexuelle författaren Jonathan Pryce. Ett kostymdrama om tillbakahållen kärlek och tyst passion i spirituella litterära kretsar där alla var ihop med varandra.

För historien har verklighetsbakgrund.

Dora Carrington hette konstnärinnan och filmen följer hennes liv under några decennier.

Hon förälskar sig i författaren Lytton Strachey, men hon söker sin fysiska sexuella njutning hos andra män. Trots att hon möter många älskare är det bindningen till Strachey som blir den röda tråden i filmen och hennes liv.

Rufus Sewell och Janet McTeer är också med.

Lågmäld som många engelska dramer, mer vacker än gripande.

Kompositören och pianisten Michael Nyman (Pianot) har som alltid gjort bra musik.

Manusförfattaren Christopher Hampton (som vann Oscar för manuset till ”Farligt begär”) debuterade som regissör med ”Carrington”. Efter det gjorde han film av Joseph Conrads ”Hemlig agent”. (1995)

TV 4 21.00

Kramer mot Kramer

Mycket känslosam historia som griper tack vare fint spel av Meryl Streep och Dustin Hoffman. Han är upptagen av karriären och blir chockad när hon vill lämna honom. (Kramer vs Kramer, 1979)

TV 3 12.05

Viddernas ryttare

Bra skådisar som Ed Harris, Amy Madigan, Henry Thomas och Robin Tunney i en färsk amerikansk västern. Fast historien är gammal och har blivit filmad förr. (Riders of the purple sage, 1996)

SVT 1 22.00

Jens Peterson