Rösta på barnens egna låtar

TV
Foto: TV4

GALA

”Bara barn”

TV 4 20.00

TV 4:s nyhetsankare Petra Nordlund leder tillsammans med Tilde de Paula den direktsända galan ”Bara barn”. Tittarna får ringa in och rösta på de låtar som kända svenska artister har gjort och där texterna är skrivna av barn.

Förra året ledde Petra galan tillsammans med Martin Timell och då var det Markoolios bidrag som vann med låten ”Stackars tomten”.

Barn från hela landet har alltså skrivit texterna och galan är ett samarbete mellan Rädda Barnen, TV 4 och Aftonbladet.

Tittarna kan under kvällen ringa och skänka pengar på telefonnummer med fasta summor (samtalskostnaden är 9.90 per minut) eller genom att rösta på bidragen i festivalen.

– Alla bidrag, stora som små, är välkomna, sa Tilde till Aftonbladet i december.

Pengarna går till Rädda Barnens verksamhet över hela världen.

På med dojorna

NÖJE

”Dansbandsgala på Momarkedet”

SVT 2 18.15

Nu har det blivit dags att stoppa ner fötterna i bästa dans-

dojorna.

Det har nämligen blivit dags för dansbandsgala och populära artister som Vikingarna och Sven-Ingvars samt norska Hanne Krogh och Norges countrydrottning Jenny Jenssen finns också med i ensemblen. Galan utspelar sig på Mysenscenen i Momarkedet och Alf Tande-Petersen är programledare.

Porträtt av en av Frankrikes populäraste artist

KONSTNÄR

”Serge Gainsbourg x 2”

SVT 2 23.30

Serge Gainsbourg (1928–91) var en fransk sångare, kompositör och textförfattare. Från slutet av 50-talet var han en av Frankrikes populäraste artister och fick tillsammans med Jane Birkin sitt internationella genombrott med ”Je t’aime, moi non plus”, som egentligen skrevs för Brigitte Bardot.

Gainsbourg var en frustrerad konstnär och barpianist när han upptäcktes i ett musikalband. Eftersom han led av svår scenskräck skrev han helst åt andra, till exempel Juliette Greco, Johnny Halliday, Petula Clark och Dionne Warwick. SVT visar i kväll det första programmet av två om honom (det andra visas i morgon).