”Big Brother knäckte mig”

Men nu satsar Angelica Freij på musiken

1 av 3 | Foto: sofia ekström
Både toppar och dalar Familjen är viktigaste stödet för Angelica Freij. Här får hon en kram av dottern Linda, 10.
TV

Psykologbesök och plötsliga gråtattacker.

Det är priset "Big Brother"-vinnaren Angelica Freij, 33, får betala för sitt deltagande i dokusåpan.

- Men trots allt som knäckt mig så ångrar jag inte att jag ställde upp.

"Big Brother" är inte slut för Angelicas del. Visserligen är de 102 dagarna instängd med okända människor till ända. Men det återstår många, långa dagar innan hon kan lägga det bakom sig och gå vidare.

- Alla de här tysta sakerna när ingen ville prata med mig. När jag inte fick vara i närheten av dem. Om jag kom in ett rum så tystnade de. Alla de här tysta orden. Alla viskningar. Alla signaler. Det har varit jävligt jobbigt. Och det får jag jobba med nu. Efteråt.

I programmet såg man hur hon motarbetades av sina medtävlare. Hon ville göra si, alla andra ville göra så. Men det som visades på tv återspeglade bara en del av dispyterna. En liten del.

- Utfrysningen var värst. Jag kommer få gå hos psykologen väldigt länge för det, säger hon.

Ska se på ”Big Brother” med psykologen

Bland annat så ska hon tillsammans med psykologen se några avsnitt som hon inte orkat se själv. Och prata om de mest påfrestande veckorna.

Vad kommer ni att prata om?

- Bland annat om mitt dåliga självförtroende. Jag har mycket att jobba med. Jag var där inne i 102 dagar och nu måste jag jobba med det i 102 dagar till. Kanske längre.

Hon berättar att det varit knäckande. Och om hur dagshumöret påverkats av det.

- Vissa dagar är ju bra, andra dagar är mindre bra. Jag kan börja gråta när som helst.

Sökte för att bli kändis

- Men trots allt som knäckt mig så ångrar jag inte att jag ställde upp. Det låter konstigt men så är det, säger hon och försäkrar sedan att hon aldrig skulle ställa upp igen.

Hon sökte till programmet för att bli känd. Tävlingen var inte så viktig. Hon tänkte att hon kunde vara kvar några veckor så skulle hon bli känd och få det lättare med sin karriär som mångkonstnär.

- Jag har redan fått erbjudanden från tre skivbolag. Mitt nästa mål i livet är att vinna en Grammis. Man måste sikta högt, säger hon och skrattar.

Känd blev hon. På gott. Och på ont.

De första veckorna utanför ”Big Brother”-huset präglades av att folk vände sig om och stirrade på henne. Ibland kom de fram och pussade henne i ansiktet. Hon trodde flera gånger att Lennart Swahn skulle hoppa fram ur buskarna och tala om för henne att hon var med i ”Blåsningen”.

- Man blir lätt paranoid.

Under intervjun sitter dottern Linda med vid bordet. Till slut kan hon inte hålla sig utan frågar:

- Ska du inte fråga om resan?

Hela familjen ska för första gången resa utomlands tillsammans. En del av de 500 000 kronor hon vann i prispengar läggs nu på en resa till Borneo i mitten av januari.

Vill gifta sig på en klippa

Väl där ska de göra det mesta som är underbart och härligt. Men. En sak ska de inte göra där.

- Nej, vi ska inte gifta oss där, säger Angelica och tittar på Patrik. Sedan pekar hon ut genom fönstret, på en bergknalle utanför tomten.

- Om vi ska gifta oss så gör vi det på klippan där uppe, säger hon.

Gunnar Hellsing