Kampen mot ondskan

TV

Batman –

återkomsten

Mjau!

Det är Michelle Pfeiffer som lyfter den andra Batman-filmen. Hon spelar en dubbelroll. Dels en präktig sekreterare, till filmens skurk (Christopher Walken), dels tuffa Catwoman, som uppträder i åtsmitande svarta läderkläder, häller i sig mjölk och förföriskt väser ”mjau!” med jämna mellanrum.

Tim Burtons film en märklig historia. Mer stämningsfull än spännande. Till det bidrar, inte minst, Danny Elfmans suggestiva musik och den fantasifulla scenografin.

Intrigen, Batmans kamp mot det onda, är tunn. Och Michael Keaton är även denna gången en blek hjälte, samtidigt som skurken – där Danny

De Vito spelar över å det grövsta som Pingvinen – inte alls är lika intressant som Jack Nicholsons Joker i filmen från 1989.

Men Michelle Pfeiffers insats glömmer man inte i första taget. (Batman returns, 1992.)

Kanal 5

21.00

Brud per fotografi

OBS! Sänds nästa torsdag istället

My fellow americans

Underhållande om två ex-presidenter och fiender (Jack Lemmon och James Garner) som tvingas samarbeta när den nuvarnade presidenten (Dan Aykroyd) skyller sina problem på sina föregångare. Skulle kunna heta "Griniga gamla presidenter".

SVT 1

23.10

Forrest Gump

Tom Hanks är en oskyldig man med låg intelligenskvot, som ändå på något sätt lyckas med allt han prövar på. En mild och vänlig satir kring USA:s utveckling från 1950-talet till nutid, som blev en av filmhistoriens största publikframgångar. (1994)

Canal+

9.50

Kärlek vid första hick

Sevärd film dansk om ungdomskärlek. En charmig och träffsäker skildring av några unga människors första trevande försök till kärlek och sex. Både Robert Hansen och Sofie Lassen Kahlke är mycket bra. (Kærlighed ved første hik, 1999.)

TV 1000

14.00

True crime – ögonblicket

före tystnaden

Clint Eastwood spelar en kriminalreporter med smak för både alkohol och kvinnor. En dag upptäcker han ett rättsfall. En svart man på väg att bli avrättad kan kanske vara oskyldig? (True crime, 1999.)

Canal+

15.55