Mel i kidnappningsdrama

TV

Ransom

Mel Gibson spelar rik man vars son kidnappas. När han vägrar betala lösen väcker det reaktioner från polisen, hans fru – och kidnapparna.

Spännande. Hustrun görs av Rene Russo medan sonen spelas av Brawley Nolte, som är son till Nick Nolte. Poliserna som är engagerade i fallet görs av Gary Sinise och Delroy Lindo.

”Ransom” är regisserad av Ron Howard. Han har bland annat gjort ”Apollo 13”, ”Föräldraskap” och ”Grinchen” med Jim Carrey.

”Ransom” är en nyinspelning. Originalet om affärsman som tar strid mot de som kidnappat hans son kom 1956 och hette ”Signal från okänd” i Sverige. Då var det Glenn Ford som inte ville betala lösen, med Leslie Nielsen i viktig biroll. (1996)

SVT 1 21.00

Jack & Sarah

Bra skådespelare som Judi Dench och Ian McKellen i den här vemodiga kärlekshistorien.

Richard E Grant spelar den stressade advokaten som plötsligt måste ta mycket mer ansvar för sitt lilla barn än vad han hade räknat med.

In i hans liv kommer många människor som vill ge honom råd. Snipiga mamman och oroliga svärmor, en amerikansk barnflicka och en uteliggare med anlag för att vara betjänt.

Grant jagar på, i samma maniska spelstil som han slog igenom med i ”Withnail och jag”. Filmen spretar lite och man blir inte riktigt klok på hur hans rollfigur är sammansatt.

Men för det mesta är det charmigt och värmer hjärtat. Om kärlekens många ansikten, med några överraskande vändningar av både lycka och sorg. Genuint engelsk. (1995)

TV 4 23.50

Agent 007 ser rött

????

Andra James Bond-filmen och serien börjar få sin stil. Sean Connery är fortfarande den bästa James Bond, och här är han måltavla för Moskvas spioner.

Är en ryska verkligen kär i honom eller är det en fälla?

En lång tågresa, med slagsmål mellan Connery och Robert Shaw (Hajen) är en av filmens klassiska scener. (1963)

TV 3 21.00

I asfaltens djungel

Sterling Hayden har huvudrollen i den här hårdkokta gangsterfilmen från 50-talet. Marilyn Monroe i mindre roll. (Aspalt jungle, 1950)

SVT 1 23.20

Den tunna röda linjen

Svävande drama av Terence Mallick efter James Jones roman. Många stjärnor i skildringen av amerikanarnas försök att inta ön Guadalcanal i strider mot japanerna. (The Thin red line, 1998)

Canal+ Gul 21.30