Foto: WARNER BROS
Julia Roberts pluggar till advokat när två domare i högsta domstolen mördas. Hon blir själv ett villebråd i jakten på sanningen i ”Pelikanfallet”.
TV

Pelikanfallet

Nästan allt John Grisham skrivit förvandlas till film.

Hans böcker blir alla bästsäljare, filmerna har varit mer eller mindre lyckade. Hans romaner är den sortens thriller som man snabbt bläddrar igenom på resa. Spänning i hur-ska-det-gå-skolan.

För det mesta med advokater i bärande roller. Grisham arbetade själv som sådan innan han skrev sina första böcker och blev mångmiljonär.

”Pelikanfallet” har en juridikstuderande i huvudrollen, väl spelad av Julia Roberts. När två domare i USA:s högsta domstol mördas finner hon en koppling mellan dem och en tänkbar förklaring till vem som tjänar på deras död. Hennes papper i ämnet når höga myndigheter och plötsligt är hon själv ett villebråd. Hon måste fly från New Orleans, jagad av all sorts mördare. Kan hon lita på journalisten Denzel Washington? Spänning för stunden, även som film. (The Pelican brief, 1993)

Kanal 5

21.00

Ett steg i taget

Tv-film om en mamma som flyttar med sin familj för att ge den sjuka sonen den bästa tänkbara vården hos en specialist.

Sonen är förlamad efter en dykolycka och mamman satsar allt för att hjälpa honom.

I en liten men viktig roll gör Christopher Reeve comeback som skådespelare efter en lång tids sjukdom.

Christopher Reeve sitter i rullstol på riktigt sedan en ridolycka i maj 1995. Men han har också gjort filmer på senare år, bland annat en nyinspelning av ”Fönstret mot gården” där hans rollfigur just sitter i rullstol. Han har också regisserat. Efter olyckan kom hans självbiografi, ”Still me”. (A Step toward tomorrow, 1996)

TV 3

21.00

McBain

Rutinmässig action med Christopher Walken som före detta soldat och krigsfånge. Utspelas i Colombia där han slåss mot korrupt styre. Med Maria Conchita Alonso och Michael Ironside.

Christopher Walken är en skådespelare med stark utstrålning. Mestadels har den använts i bovroller, och typiskt nog har han varit skurk både hos James Bond och Batman. Men han har också fått visa upp andra sidor, framför allt i fina tv-filmen ”Who am I this time” mot Susan Sarandon 1981.

Han spelade också i en Woody Allen- film. (1991)

TV 6

21.00

Mifune

Tredje danska dogmafilmen har lugnare kamera när den berättar om en yuppie som tvingas ta hand om sin tröge bror på bondgård och möter en prostituerad på flykt undan en hotfull telefonröst. (Mifunes sidste sang, 1999)

TV 1000

Cinema

19.10

Den enda rätta

Dansk komedi om kärlekens irrvägar. Om en gravid kvinna som inte litar på sin pojkvän. Och ett barnlöst par som vill adoptera. Av Susanne Bier och stor succé i hemlandet. Med bland andra Sidse Babett Knudsen. (Den eneste ene, 1999)

Canal +

Gul

18.15