TV
Goldie Hawn och Alan Alda i en Woody Allen-komedi, som liksom många av hans andra filmer behandlar samma tema: tillsammans, inte tillsammans, tillsammans. 

Alla säger I love you

Woody Allen har gjort en underhållande musikal där även Tim Roth bryter ut i sång. Mest osannolikt är kanske att Julia Roberts blir kär i Allens neurotiske författare. Men kul är det.

På rollistan finns också Edward Norton som förlovad med Drew Barrymore. Alan Alda är gift med Goldie Hawn, och deras dotter spelas av Natalie Portman. Billy Crudup har en mindre roll, och Tim Roth är en brottsling som Hawn engagerat sig i.

Sångerna de sjunger är gamla evergreens som Allen plockat.

Tim Roth sjunger t ex ”I can’t believe that you’re in love with me” och Julia Roberts ”All my life”.

Henne stöter Woody Allen ihop med när de båda joggar i

Venedig. I filmens final är alla i Paris.

Skådespelarna sjunger själva med blandat resultat. Endast Drew Barrymore är dubbad av en annan sångröst. I nästan alla Woody Allens filmer börjar det med ett fast förhållande. Sedan genomgår huvudpersonerna någon sorts kris och andra äventyr, men till sist är de tillsammans igen. Ett tema han upprepar och upprepar. (Everyone says I love you, 1995)

SVT 1

21.30

Give me a break

Michael J Fox är före detta barnstjärnan som inte får några jobb i den här amerikanska komedin. Han hittar en ung flicka att lansera, vilket leder till förvecklingar. Fick premiär direkt på video i Sverige.

Men den har sina sevärda ögonblick, inte minst på grund av Fox.

Mickey J Fox är en mycket skicklig komiker vilket han visat både i tv-serier som ”Spin City” och filmer som ”Tillbaka till framtiden”-serien och ”Presidenten och miss Wade”. Han är kanadensare från början.

För några år sedan upptäckte han att han fått Parkinsons sjukdom, och i höstas gjorde han sitt sista avsnitt av ”Spin City”.

(Life with Mikey, 1993)

ZTV

21.00

Arsenik och gamla spetsar

Svart komedi som blivit en älskad repris på teaterscenerna. I Frank Capras film är det tanterna Josephine Hull och Jean Adair som förgiftar karlar. Släktingen Cary Grant blir förfärad. Han föddes i England men fick sitt genombrott på Broadway och i Hollywood på 1930-talet. Han dog 1986, 82 år gammal. (Arsenic and old lace, 1944)

TCM

20.00

Unlucky monkey

Annorlunda japansk gangsterfilm som blandar action med psykologiskt drama, våld och brott med dåligt samvete. Om en kupp där mycket går fel och en brottslings sätt att hantera känslorna efteråt. (1998)

Canal +

4.30