Foto: Alphaville Films
Edward Fox spelar en yrkesmördare som har Frankrikes president- Charles de Gaulle i sikte.
TV

Schakalen

Originalfilmen från 1973, efter Frederick Forsyths bästsäljande bok, skildrade på ett mycket spännande sätt hur en yrkesmördare ( Edward Fox) planerade mordet på Frankrikes president Charles de Gaulle.

Nya filmen har väldigt lite med boken/originalfilmen att göra. Bruce Willis spelar yrkesmördaren Schakalen som får i uppdrag att mörda FBI:s chef. En FBI-agent ( Sidney Poitier), en rysk säkerhetspolis ( Diane Venora) och en fängslad terrorist ( Richard Gere) leder jakten på yrkesmördaren.

Men filmen tappar greppet direkt i samband med att Schakalen färdas kors och tvärs i världen för att lura eventuella skuggor. Bruce Willis byter peruk i varje klipp och resultatet blir mest skrattretande parodiskt.

Först mot slutet blir den brutala historien lite engagerande, eftersom de inblandade har privata historier med varandra att avsluta.

Men då har vi närmast bevittnat en orgie i ologiska händelser. Floppade på bio. (The Jackal, 1997)

TV 3

21.00

The Wedding singer

Underhållande romantisk komedi med Adam Sandler som festsångare på 1980-talet. Men när hans käresta lämnar honom blir han en bitter typ. (1998)

TV 1000

14.00

Mördande vänskap

Hyfsad thriller som berättas i återblickar. Vad hände egentligen mellan väninnorna Demi Moore och Glenne Headly och Headlys make, sluskige Bruce Willis? Polisen Harvey Keitel förhör.

De två kvinnorna jobbar tillsammans på den skönhetssalong som Glenne Headleys rollfigur äger. Hennes man, spelad av Bruce Willis, är hotfull och våldsam. Polisen utreder ett dödsfall. Var det mord, och vem försöker dölja sanningen?

En raffinerat vävd deckare, regisserad av Alan Rudolph.

Bruce Willis var vid den här tiden gift med Demi Moore. Han slog igenom som tv-stjärna i komiska deckaren ”Moonlighting” i mitten av 1980-talet, men är en av de få som sedan lyckades ta steget och bli biostjärna också. Det skedde i ”Die hard” 1988 och sedan dess har hans karriär åkt berg- och dalbana. På sistone har det dock mest gått upp, åtminstone publikt med tittartoppar som ”Sjätte sinnet” och ”Armageddon”. (Mortal thoughts, 1991)

TV 4

21.00

Attentatet

Spionfilm med Michael Sarrazin och George Peppard, som hade huvudroller ett kort tag. Rymdforskning låg i tiden. Även med Christine Belford och Cliff Potts. Det handlar om hemligheter och minnesförlust, alltid pålitligt för att skapa spänning i sådana här mysterier. George Peppards bästa filmroll var i ”Frukost på Tiffanys”. På 1970-talet var han med i tv-serien ”The A-team”. (The groundstar conspiracy, 1972)

TV 3

3.30