Foto: SANDREWS
Mira Sorvino (gjorde sin biroll som prostituerad så bra att det ledde till en Oscar) och Woody Allen som sportjournalist.
TV

På tal om Afrodite

En rolig Woody Allen-film om adoption. Allen söker efter den biologiska modern till sin och Helena Bonham Carters son. Och finner inte det han vill hitta. Ovanligt mycket sexskämt för att vara Woody Allen.

Fast filmerna efter den här har varit mer sexfixerade, inte minst ”Harry bit för bit”.

I ”På tal om Afrodite” spelar Mira Sorvino en prostituerad. En biroll hon gör så underhållande att hon fick en Oscar.

Michael Rapaport spelar en boxare som inte är alltför smart.

Filmen är delvis gjord som en gammal grekisk tragedi, med en kör som berättar historien, och varningar att försöka förstå Ödets irrvägar. Woody Allen spelar själv en sportjournalist.

Hans rival görs av Peter Weller, själva robotpolisen i ”Robocop”.

Woody Allen gör en film om året och de brukar vara klara till hösten. De brukar också bli Oscarnominerade, och så även manuset till ”På tal om Afrodite”. Han vann dock inte. Den senaste, ”Small time crooks”, har inte haft svensk premiär ännu. Allens filmer är rätt dyra att köpa in, så distributörerna väntar ett tag tills priset sjunkit. (Mighty Aphrodite, 1995)

SVT 1

21.30

Rock a doodle

Ett tecknat äventyr av Don Bluth (Anastasia, Titan: After earth) om en tupp som blir rockstjärna. Jerry Williams har dubbat rocktuppen till svenska. I originalet görs han av Glen Campbell.

Tuppen reser till Las Vegas sedan hans självförtroende fått sig en knäck när han inte kan gala på morgonen. Och i spelstaden blir han en duktig nattklubbsstjärna, modell Elvis Presley. Men djuren på landet letar efter honom, ledda av en gullig katt.

Det finns en ramhandling med en pojke, otecknad som de yngre tittarna säger. (1991)

SVT1

14.45

En skön historia

Kärlekskomedi av den oskuldsfulla sorten med Frank Sinatra, Grace Kelly, Bing Crosby och Louis Armstrong. Storartad sång.

Frank Sinatra fick en Oscar för sönderslagne Angelo Maggio i ”Härifrån till evigheten”. Han gjorde många sorters filmroller. Till exempel knarkaren Frankie Machine i ”Mannen med den gyllene armen”, Bennet Marco i ”Hjärntvättad” och hårdkokt polis i ”Detektiven”.

Men mest var han musikalstjärna på film, som i charmiga baseboll-komedin ”Take me out to the ballgame” med Gene Kelly eller med Debbie Reynolds i ”Ljuva ungkarlstid”. (High society, 1956)

TCM

22.00

Krona eller klave

Amerikansk tv-thriller om en lönnmördare. Med Corbin Bernsen som de flesta känner igen från tv-serien ”Lagens änglar”. Med Maria del Mar, Ted McGinley, Tim Matheson och David Blacker (Tails you live,heads you’re dead, 1995.)

TV 3

21.00