Ahlström i Tvåan har ingen chans

TV

Den nyhetskvällen knäckte fett! Centern återuppstod med spännande kvinnoprofil också om det är svårt att se beskrivningen av Maud Olofsson som ”centerns Gudrun Schyman” som annat än taskigt påhopp för en seriös politiker. Grejen var hoppet att västerbottniska Maud skapar ett vinnande team med slagna storstadsflickan Lena. Häftiga centern gav kanonstart åt Kvinnodagen.

Nyhetsprogrammens förtjusning över EU-ordförande Persson överträffas bara av Perssons egen lycka i att kunna vinka i rutan åt mamma i Vingåker under snabbresa från land till land.Visst har hennes grabb kommit upp sig. Här är Europas egen solskensknutte lyft till ständigt nya höjder av Rapport och Aktuellt, en stadig viking och ingen liten pluderutt.

Däremot klarar inte nyheterna i tv att ställa de rätta frågorna till köttbranschens mäktiga särintressen. Ingen reporter tyckte det var minsta konstigt att det plötsligt inte skulle finnas kött nog i landet genom blotta hotet om mul- och klövsjukan.

Häromveckan när galna ko-sjukan lurade var ju talet det motsatta: då fanns det alldeles för mycket kött eftersom ingen ville köpa. Hur går det där ihop? Om det teg tv.

”Gröna rum” är med Gunnel Carlson rutans enda riktigt vällustiga program raskt ute bland härligheter som hästskit och halm i varmbänk för frösådd mitt i snön.

Det sitter fint att planteringsglädjen går över i ”Mitt I naturen” med skärpta Linda Olofsson. Det skapar en svårslagbar frisk timme

Men de konstlade skillnaderna mellan ettan och tvåan med naturprogram mot samhällsprogram skapar katastrof för samhällsprogrammen. Kattis Ahlström har inte en chans. På samma sätt överges tvåan när valet står mellan en brittisk film med klös i ettan mot en dokumentär i tvåan om unga brottslingars tankar i svenska fängelser.

Tvåan försvinner som kanalen ingen orkar med.

Kerstin Hallert