Från Los Angeles till London

Young Americans

TV

Harvey Keitel spelar Los Angeles-polisen John Harris som kommer till London och hjälper kollegerna fånga våldsamma knarkhandlare. Tuff musik, brutal film. Viggo Mortensen (G I Jane, Ett perfekt mord) spelar den knarkhandlare som ska sättas dit. Polisen försöker använda Chris (Craig Kelly), en ung bartender, för att skapa spänning mellan olika kriminella gäng.

Regidebut för Danny Cannon som sedan gjorde hemska ”Judge Dredd” och skräckuppföljaren ”Jag vet fortfarande vad du gjorde förra sommaren”.

Den 57-årige Harvey Keitel föddes i Brooklyn, New York, och filmdebuterade i Martin Scorseses ”Who's that knocking on your door” 1968. Deras samarbete fortsatte i sex filmer. Senast var Keitel med i Scorseses Jesus-film 1988 som Judas. Han är en mycket flitig skådespelare som dyker upp i de mest skiftande sammanhang.

Från mästerverk som ”Pianot” och ”Pulp fiction” till strunt som ”En värsting till syster” och ”En apa”.

På 90-talet har han gjort mycket av den här sortens independentfilm, bland annat ”Smoke”/”Blue in the face”, samt spelat både Harry Houdini och Elvis Presley. Senast var Keitel bland annat aktuell i vietnamesiska ”Tre årstider”. (1993)

Kanal 5 22.40

Tre män och en liten tjej

En småtrevlig uppföljare till ”Tre män och en baby”.

Men Hollywood har, som ofta så, svårt att dosera sockermängden. Här öser de på med strösocker, och tar för säkerhets skull också sirap och honung. Det blir lätt kväljande.

De tre framgångsrika ungkarlarna Ted Danson, Tom Selleck och Steve Guttenberg lever i harmoni med flickan Mary och hennes söta mamma Nancy Travis. Men plötsligt ska hon gifta sig. Med en engelsman! Och flytta från USA till England.

De tre amerikanarna är gentlemän och försöker finna sig, men upptäcker snart hemligheter om den blivande äkta mannen. Och är det inte en av de tre som i själva verket är svag för Sylvia, fast han inget vågar säga? Fiona Shaw har en rolig biroll som kärlekskrank rektor. (Three men and a little lady, 1990)

ZTV 21.00

Grevinnan från Hong Kong

Charlie Chaplins sista film som regissör blev tyvärr inte hans bästa.

En stel romantisk komedi med Sophia Loren som fripassagerare hos diplomaten Marlon Brando.

Chaplin är en av filmhistoriens största, men efter ”Dikatorn” 1952 gjorde han bara två filmer, ”En kung i New York” 1957 och den här. Han var en duktig kompositör också, och skrev även musiken till den här filmen.

Chaplin fick en heders-Oscar 1972. Han bodde i Schweiz sedan början av 1950-talet efter att han vägrats återinträde i USA på grund av sina politiska åsikter. (A Countess from Hong Kong, 1967)

TV 3 10.55

Runaway bride

Julia Roberts och Richard Gere återförenas. Hon är

titelfiguren, han en journalist som gör sig lustig över hennes sista minuten-nerver vid altaret. Småkul. (1999)

TV 1000 20.00