Debut som blev succé

Med dej i mina armar

TV

En underhållande kärlekskomedi, som också var Hasse Ekmans regidebut.

Edvin Adolphson (1893–1979) spelar direktör Dahl, (ö)känd som en riktig kvinnokarl

En dag får han en golfboll i huvudet, tappar minnet totalt och tror sig vara någon annan.

Bland annat träffar han sin före detta fru (Karin Ekelund, 1913–1976) och börjar flirta vilt med henne, naturligtvis till hennes stora förvåning.

Thor Modéen (1898–1950), Stig Järrel (1919–1998), Marianne Aminoff (1916–1984) och John Botvid (1890–1964) har de andra ledande rollerna.

Filmen fick överlag ett positivt mottagande.

Stockholmstidningens recensent skrev till exempel: Man tar sig faktiskt för pannan och undrar: förlåt, är detta Hollywood eller gamla Novilla? Att Sverige på sista tiden börjat producera allt elegantare lustspel à la Hollywood visste vi. Men så charmfullt snurriga lustspel, det vågade vi inte hoppas på. Och till på köpet av en debuterande regissör.

Titelmelodin, komponerad av Kai Gullmar med text av Hasse Ekman, blev en storschlager. (1940)

SVT 1 14.40

Noll tolerans

Spännade och fartfylld svensk polisthriller om jakten på rånmördare i Göteborg. Ligger nära verkligheten, med vittnen som skräms till tystnad.

Med bland andra Jakob Eklund, Marie Richardson, Peter Andersson och Lennart Hjulström.

Regissören Anders Nilsson, upplärd i Mats Helge Olssons B-filmsskola, har även gjort uppföljaren ”Livvakterna” som har premiär till hösten i år. (1999)

TV1000 Cinema 1.00

Eldstorm

Spännande amerikanskt drama och thriller om två bröder (William Baldwin, Kurt Russell), båda brandmän.

Båda har gått i pappas fotspår. Han omkom i samband med en stor brand, men bröderna är långt ifrån bästa vänner, något som påverkar alla i deras omgivning.

Massor av bra skådisar som Robert De Niro, Scott Glenn, Donald Sutherland, Jennifer Jason Leigh, Jason Gedrick, J T Walsh (1943–1998) och Rebecca De Mornay.

Men historien är rätt tunn och till sist blir man lite trött på de många och långa scenerna med muskulösa män som släcker bränder, även om det är imponerande hur de har filmats.

De Niro, Glenn och Baldwin gjorde många av stuntscenerna själva.

Och många av statisterna i bakgrunden är riktiga brandmän från Chicago. (Backdraft, 1991)

TV 3 21.00

Hilary och Jackie

En stark och gripande historia, med verklighetsbakgrund, om konsertviolinisten Jacqueline Du Pré (Emily Watson) och hennes nästan lika begåvade syster Hilary (Rachel Griffiths). De är både bästisar och rivaler, både inom musiken och kärleken? (Hilary and Jackie, 1998)

Canal+ Gul 23.00